Vælg en side
Det er et spørgsmål jeg og mange andre bloggere får, og der er ikke altid et simpelt svar. Det folk ofte mener når de spørger: “Hvordan kan man tjene penge på at blogge” er, “Hvordan kan man leve af at blogge”, eller “Hvordan tjener jeg nemt og hurtigt lidt ekstra penge og får lidt luft mit stramme budget” – og lad mig slå fast at blogging ikke er nogen hurtig vej til lidt ekstra luft i budgettet. Det tager lang tid, og det første lange stykke tid tjener man ikke ret meget (eller slet ikke noget) – i hvert fald hvis man har en dansk blog. Med tiden kan man, med hårdt arbejde, godt tjene gode penge på en blog, og mange danskere lever da også af en blog – men det er altså ikke noget de er kommet sovende til! I dette indlæg vil jeg give dig lidt indsigt i hvilke forskellige metoder der findes, til at tjene penge på at blogge.

Lav en blog

Det allerførste du skal gøre, er at lave din blog. At få din blog sat rigtigt op fra starten, er essentielt for at du kan komme i gang med at tjene penge på den hurtigt. Her er mine bedste tips til hvad din blog skal indeholde, før du går i gang med at tjene penge på den.   Når du har en blog, hvor der regelmæssigt udkommer nyt indhold, så vil jeg anbefale dig at opbygge en vis mængde trafik og faste læsere på din emailliste. Du kan dog sagtens tjene penge samtidig.

Har du ?

 • En blog på eget domæne
 • Blogindlæg der udkommer reglmæssigt
 • En side om dig med kontaktinformationer
 • En side med din cookie- og privatlivspolitik
 • En e-mailadresse der er tilknyttet dit domæne
 • En emailliste, og et ugentligt nyhedsbrev
 • Google analytics opsat
 • Profiler på dine foretrukne sociale medier

Så er du klar til at gå igang med at tjene penge på din blog!

Har du brug for hjælp med din blog?

Har du brug for hjælp til at få din blog på plads, så du kan komme i gang med at tjene penge på den? Så har jeg et gratis kursus til alle på min emailliste der kan hjælpe dig igang. Det er på begynderniveau, og er til dig der vil starte en ny blog fra bunden, eller dig der vil sikre at du har opbygget din blog rigtigt. Kurset kan du bruge samtidig med at du starter din blog, eller du kan bruge det som en form for checkliste hvis du allerede har en blog.

Trafik og læsere er nøglen til indtjening

Hvor meget du kan tjene på din blog afhænger i grove træk af hvor meget trafik din blog har, altså hvor mange der besøger din blog. Typisk vil trafik blive angivet i besøgende pr. måned (hvor mange forskellige personer der besøger din blog på en måned), eller sidevisninger pr. måned.   Der er mange måder at skabe mere trafik på din blog, mine bedste råd er kort fortalt:

 • Skriv godt indhold
 • Sørg for at søgemaskiner som Google kan finde din blog
 • Vær synlig på sociale medier
 • Vær god ved dine læsere
 • Giv ikke op!

Det tager lang tid og hårdt arbejde at få meget trafik på din blog – det er ikke noget der kommer fra den ene dag til den anden. Hvis du er helt ny blogger, har jeg her skrevet nogle råd til hvordan du får den første trafik på din blog. Der er selvfølgelig nogle blogemner der er mere populære end andre, og der er nogle emner der i forvejen findes rigtig meget om på andre blogs. Hvis der findes mange blogs med emner som dit, vil konkurrencen om læserne være stor, og hvis du vælger en niche med lav konkurrence vil der måske også være færre læsere der er interesseret i emnet. Derfor er mit bedste råd at vælge et emne som du er passioneret omkring. Du kommer nemlig til at bruge mange timer på at skrive om emnet, og dine indlæg bliver bare bedre hvis du skriver om noget der interesserer dig – og gode blogindlæg betyder at læserne vil komme igen. Så snart du har fået den første trafik på din blog er der en mulighed for at du kan tjene penge på den. Som jeg sagde før, så hænger mængden af din trafik sammen med din indtjening, så i starten skal du nok ikke regne med den helt store indtjening, men hvis du er klog og har en god strategi, kan du godt tjene penge på en ny blog. Faktisk har jeg erfaret at der er noget der er vigtigere end trafik til din blog. Det er nemlig læserne! Det allervigtigste, og det der bør være centrum for alt dit indhold og arbejde med din blog, er dine læsere. Gode faste læsere er meget vigtigere end meget trafik når vi taler indtjening. De stoler nemlig på dig og ved at det du fortæller dem er sandt, fordi du har opbygget et forhold til dem. Husk derfor at bruge tid på dine læsere! Det betaler sig på den lange bane! Mange spørger hvor lang tid man skal regne med at bruge om ugen på at drive en blog. Det er der selvfølgelig ikke noget entydigt svar på. Min erfaring er, at i starten skal man lægge mange timer, for at få alt sat op, men efterhånden når rutinerne er på plads kræver det færre timer. Jeg vil mene at en god tommelfingerregel er, at bruger du ca. 1 time på din blog hver dag, så vil du kunne have en blog der tjener penge inden for de første 6 måneder. Bruger du mere – ja så går det selvfølgelig hurtigere.

Sådan kan du tjene penge på at blogge

Der er flere forskellige strategier du kan vælge, når du vil igang med at skabe en indtjening på din blog. Ofte vil en kombination af de forskellige muligheder være at foretrække, men igen afhænger det meget af din trafik, dine læsere og hvilke emner du skriver om. Hvilken strategi du skal vælge at satse på afhænger også af dig som person. Er du for eksempel god til at sælge dine visioner og få andre med på dine ideer? Så vil du sikkert være rigtig god til at forhandle og samarbejde med virksomheder. Er du mere indadvendt og kan bedst lide at arbejde bagved skærmen, så kan reklamer og affiliateindtjening være din vej til at tjene penge på at blogge.

1. Affiliate marketing

Affiliate-programmer er nok det der er nemmest at komme i gang med som ny blogger. Her behøver du ikke en bestemt mængde trafik eller et antal besøgende. Alle der har en blog kan være med, og det er ikke så svært at tjene penge på at blogge på denne måde.

Hvis du ikke helt ved hvad affiliate er, så får du her et eksempel. Jeg har købt (eller set) et produkt som jeg er virkelig glad for, det kunne for eksempel være denne sovedragt – jeg vil gerne anbefale andre forældre at købe den hvis de har problemer med at få deres barn til at sove – Jeg deler et såkaldt affiliatelink på min blog og fortæller om produktet. En anden mor, der er træt af ikke at få nok nattesøvn læser mit blogindlæg, klikker på mit affiliatelink til webshoppen der sælger den, og køber en sovedragt. Jeg får en kommission på et aftalt antal % for at have hjulpet en kunde med at finde produktet på webshoppen.

Affiliatelinks har ingen betydning for kunden, det koster ikke ekstra at købe igennem et affiliatelink, det er noget den webshop der sælger produktet betaler bloggeren. Det er umiddelbart en “nem” måde at tjene penge på som blogger, men det kræver selvfølgelig at nogen klikker på dine links og køber produktet du anbefaler. Derfor er det heller ikke en god ide at fylde din blog med affiliatelinks uden omtanke. Brug i stedet affiliatelinks til de produkter du virkelig har afprøvet, og er glade for at anbefale til andre. Det giver langt bedre troværdighed blandt dine læsere, og flere affiliatesalg i det lange løb.

Hvis du gerne vil igang med at afprøve affiliatelinks på din blog, kan jeg anbefale at du tager et kig på Partner-ads (reklamelink) – Partner-ads er et affiliatenetværk, der har aftaler med flere hundrede danske virksomheder. Du kan igennem Partner-ads med garanti finde nogle affiliateaftaler der er relevante for din blog og dine læsere. Derudover har de en fantastisk service, og er altid hurtige til at hjælpe hvis man har problemer, jeg bruger dem meget selv! (Det var et eksempel på en anbefaling med et affiliatelink)

Husk at hvis du bruger affiliatelinks, skal du tydeligt markere i dit indlæg at der er tale om reklame!

2. Sponsorerede indlæg

Sponsorerede indlæg er når en virksomhed eller en person betaler dig for at skrive et indlæg om deres produkt, firma eller service på din blog. Det kan være en ganske udemærket måde at skabe indtjening på din blog, men kræver dog ofte at du har en eller anden form for trafik på bloggen.

Jeg har lavet en komplet guide til hvordan du kan tjene penge med sponsoreret indhold <– Læs den her

Der er flere måder at lave aftaler om sponsorerede indlæg på din blog. Du kan tilmelde dig nogle af de netværk der forbinder bloggere og virksomheder (der findes et par danske hjemmesider og også nogle facebooksider til det formål). Derudover kan du altid vælge at kontakte et reklamebureau og spørge om I skal samarbejde, eller kontakte virksomheder direkte. Når din blog bliver stor, vil du med garanti også få tilbud fra virksomheder som opsøger dig.

Læs også: Hvad skal man tage for et sponsoreret blogindlæg?

3. Reklamer

Du kan vælge at placere reklamer på din blog, og på den måde skabe noget indtjening. Reklamer kan for eksempel være i form af baggrund, bannere eller billeder i sidebaren på din blog. Hvis du vælger, at du gerne vil have reklamer på din blog, er der nogle forskellige måder du kan gøre det på, alt efter hvor meget kontrol du gerne selv vil have over dine reklamer. Du kan for eksempel vælge at bruge Google Adsense – her finder Google relevante annoncer og placerer på din blog, du er altså ikke selv herre over hvilke reklamer der vises, men det afhænger af hvilke hjemmesider læseren ellers har besøgt.

Du kan også vælge at placere dine annoncer med omtanke, og selv vælge hvad du ønsker at reklamere for. Du kan sælge annoncer til relevante virksomheder for eksempel på månedsbasis, eller du kan vælge at indsætte en reklame til en virksomhed eller webshop med et affiliatelink, så du tjener noget hver gang nogen køber noget i gennem din reklame. Reklamer er ikke nogen hurtig vej til at tjene penge på at blogge, du skal have enten have rigtig meget trafik, eller du skal have nogle gode reklamer som folk vil klikke på.

For en ny blogger vil det nemmeste, og det der giver bedst indtjening, være at vise Google Adsense reklamer, hvis du kan leve med at dine læsere får vist forskellige reklamer der ikke altid er relevante i forhold til dit blog emne.

Jeg anbefaler ikke at bruge reklamer som den første metode, når du vil starte med at tjene penge på at blogge.

4. Anmeldelser af produkter

Når din blog når en hvis størrelse, kan du også få betaling for at lave anmeldelser af produkter. I starten vil du nok højst sandsynligt blive betalt med, at du får lov til at beholde produktet, men det kan ofte være en god ide at kræve en betaling for disse opgaver. Du bliver nemlig beskattet af alle gaver eller sponsorerede produkter du modtager som blogger, så hvis du ikke tager betaling for at anmelde et produkt som du beholder bagefter, så vil du faktisk skulle af med penge for at lave din anmeldelse.

Når din blog får meget trafik vil virksomhederne også være villige til at betale dig for denne type omtale.

5. Sælg dine egne produkter

Din blog er et perfekt sted at sælge dine egne produkter. Du kan for eksempel skrive en E-bog om noget du er super god til eller passioneret omkring. Du kan lave et online-kursus eller webinar, hvor du lærer andre om noget du er god til. 4

Mange bloggere laver E-bøger eller online kurser, og det kan være en ret god måde at tjene penge på. Det er nemlig kun et produkt du skal lave en gang, og så kan du sælge den uendeligt mange gange – et super godt bud på en passiv indkomst, som du kan tjene penge på i lang tid.

Hvis du har noget på hjertet som virkelig kan hjælpe eller inspirere andre kan du også overveje at lave foredrag, kurser eller mentorforløb, som en måde at tjene penge på. Hvis du er DIY blogger, og blogger om ting som håndarbejde eller andre ting, der det også oplagt at sælge dine færdige produkter på din blog.

6. Sælg dine ydelser

Som blogger har du med garanti opnået nogle kvalifikationer som  kan være værdifulde for andre virksomheder. Derfor kan du tilbyde dig som freelance konsulent, og hjælpe virksomheder med de områder du er stærk indenfor. Det kunne for eksempel være:

 • Virtuel assistent, hjælp andre med at drive deres blog
 • Sociale medier-assistent, hjælp virksomheder med at udvikle deres sociale medier
 • Tekstforfatter, skriv tekster for andre blogger, virksomheder eller hjemmesider
 • Webdesigner, tilbyd din hjælp til opsætning af hjemmesider eller blogs
 • Grafisk designer, tilbyd at hjælpe andre med logoer eller layout til deres blog

Listen er sikkert længere, her er blot nogle eksempler – det afhænger alt sammen af hvilke kompetencer du har! Måske har du nogle helt andre kompetencer, som kan være relevante at sælge på din blog. Det kan være du har haft succes med at komme tilbage i form efter din graviditet og vil lære andre hvordan i en form for mentor-forløb, eller måske har du tidligere arbejde med regnskab, og kan tilbyde bogføring til mindre virksomheder freelance? Kun fantasien sætter grænser for, hvilke services du kan sælge på din blog.

Sådan kan du tjene penge på at blogge

Nu har du lært, at der er mange metoder til at tjene penge på at blogge. Men hvor skal man så starte. Hvis du gerne vil have en god indtjening på din blog, så kan du arbejde med disse overordnede trin. Husk hele tiden at fokusere på at få mere trafik, faste læsere og skabe godt indhold til din blog – det er grundlaget for at kunne tjene penge på at blogge!

 1. Opret din blog og skriv godt indhold
 2. Få mere trafik
 3. Opbyg forhold til dine faste læsere
 4. Fortsæt med at udgive godt indhold regelmæssigt
 5. Tilføj affiliatelinks hvor det er relevant, og overvej at indsætte relevante reklamer.
 6. Tilmeld dig netværkssider der forbinder bloggere og virksomheder og lav sponsorerede indlæg.
 7. Find en balance mellem betalte indlæg og almindelig ikke-betalte indlæg – husk din troværdighed.

Start med at tjene penge på at blogge i dag! Det er faktisk ikke svært, og alle der har en blog kan være med. Hvis du starter i dag, er du et skridt tættere på at nå dit mål!

Regnskab, skat og moms

Først vil jeg lige gøre det klar at jeg ikke er revisor, og derfor ikke kan fortælle dig hvad du skal og ikke skal gøre, men jeg kan vise dig hvordan jeg selv gør. Jeg anbefaler altid at få en snak med en revisor om dit regnskab når du starter din egen virksomhed for at være på den sikre side. Skat Rigtig mange spørger om man skal betale skat af hvad man tjener på din blog. Og ja – det skal man selvfølgelig. Alt hvad du tjener, hvad enten det er på affiliatelinks, reklamer eller sponsorerede indlæg, skal du betale skat af. Du skal også betale skat af værdien af produktet, hvis du modtager gratis produkter fra virksomheder som betaling. Det der er vigtigt at huske, er at du skal indberette dit overskud til skat, som B-indkomst. Det betyder altså at du kan trække de beløb fra du har som udgifter til din blog. Det kan for eksempel hosting af din hjemmeside, køb af domæne eller abonnementsbetaling af email marketing klient. Når disse ting er trukket fra din indtjening, skal du indberette alt overskuddet til skat. CVR-nr og moms Når du tjener penge på din blog, kan du overveje om det er en god ide at oprette en virksomhed og dermed få et cvr-nr. Der er nogle fordele, men der bliver også lidt mere administrativt arbejde for dig. Snak med en revisor om, om det vil være en god ide for dig.  Så snart du forventer en omsætning på over 50.000 kr. på et år, skal du oprette dit CVR-nr. Det lyder måske lidt skræmmende, men det er ikke svært, og det er lynhurtigt oprettet og du er videre. Men et CVR-nr. behøver du altså ikke før du forventer en omsætning på over 50.000 kr. pr år. Du kan altså sagtens gå igang med at tjene penge på at blogge uden et CVR-nr., du skal selvfølgelig bare huske at indberette alt overskud til skat.