Tjen penge hjemmefra – 7 måder til at tjene penge online

tjene penge online

Hvis du er landet her på siden er det måske fordi du gerne vil lære hvordan du kan tjene penge online, og blive fri af dit fuldtidsarbejde. Måske ønsker du at arbejde mindre og få mere tid til familien, eller måske har du et ønske om at blive hjemmegående og tjene lidt penge samtidig. Måske er du allerede hjemmegående og ønsker lidt luft i budgettet – lige meget hvad du er ude efter, så får du her 7 ideer til hvordan du kan tjene penge online, alt sammen fra dit eget hjem.

Kan DU tjene penge online?

Der er mange fordele ved at tjene penge på nettet, selvfølgelig er det dejligt at få lidt ekstra ind på kontoen, men du kan også dygtiggøre dig indenfor mange forskellige emner, få erfaring og åbne dørene for mange spændende projekter og muligheder i fremtiden. At arbejde hjemmefra på nettet er fleksibelt og sjovt, og hvad du får ud af det afspejler ofte hvor mange kræfter du lægger i arbejdet. Det er altså ikke noget man kommer sovende til, og der skal arbejds for hver en krone – men det kan faktisk lade sig gøre at tjene penge online, og det er allerede en levevej for mange. Så har du drømmen om at arbejde hjemmefra og opsige dit fuldtidsarbejde, så skal du læse videre. Hvis du har motivationen til at give det et forsøg, og lægge de timer i det der kræves, så kan det blive en god forretning. Hvis du forventer en hurtig løsning der vil gøre dig stinkende rig hen over natten – så kan du lukke siden nu. Her er nemlig ingen hokus pokus, men en indtægt der afspejler det arbejde du lægger i projektet.

Jeg har udvalgt 7 ideer til dig – der findes mange flere. Jeg har kun valgt at fortælle dig om metoder jeg selv bruger eller tror på. Der findes mange andre metoder – og mange af dem giver bare rigtig lidt i forhold til den tid der skal lægges i arbejdet. Det jeg vil fortælle dig om, kan du tjene rigtige penge på, også uden at lægge alt din tid i det.

1. Lav en blog

Selvfølgelig vil mit første råd være at starte en blog – no surprise. En blog kan du tjene gode penge på, men det tager tid at nå dertil, så det er altså ikke her du skal gå igang hvis du vil tjene ekstra penge lige nu og her.

Hvis du har noget på hjertet, og på længere sigt gerne vil tjene penge online, så kan en blog være en god måde. En blog kan skabe en mere stabil indkomst end mange af de efterfølgende forslag, men som sagt skal der lægges meget arbejde i den i starten.

Mit råd er derfor – hvis du er glad for at skrive, så start en blog, men vær klar over at du ikke kommer til at tjene penge lige med det samme. Kombiner derfor dit blogarbejde med nogle af de nedenstående metoder til at tjene penge online for at kunne tjene penge nu og her!

Vil du lære hvordan du kan starte din egen blog, som du kan tjene penge på, så følg mit online kursus “28 dage til en succesfuld blog”

Måske er du i tvivl om hvordan man reelt set kan tjene penge online ved at blogge? Der er faktisk mange måder du kan få en indtjening på din blog på, blandt andet affiliatelinks eller sponsoreret indhold, som nok er de mest almindelige. Hvis du vil lære mere om de forskellige metoder til at tjene penge på din blog, så læs mit indlæg om hvordan man kan tjene penge på en blog.


2. Skriv en e-bog

Er du ekspert på et eller flere emner? Det er du helt sikkert hvis du lige tænker efter – så kan din ekspertise måske omsættes til en e-bog? Du kan skrive e-bøger om stort set alle emner lige fra madopskrifter, håndarbejde, børneopdragelse, livet som mor osv. En e-bog er nærmest gratis at udgive, og du kan tjene en god passiv indkomst hvis du spiller dine kort rigtigt. Passiv indkomst siger du? JA – det betyder sådan set bare at du “kun” skal lave arbejdet (skrive bogen) en gang, og så kan du sælge den igen og igen, og pengene ruller ind på kontoen.

Det lyder jo smart og nemt – hvorfor udgiver alle så ikke e-bøger? Det gør de nærmest også, og det er her du kan komme i problemer. Det er intet problem at skrive en e-bog, “arbejdet” kommer først når den skal markedsføres og sælges. Du tjener nemlig ingen penge hvis ingen køber din nye e-bog.

Der er flere måder at gøre det på. Hvis du har din egen hjemmeside eller blog, så er det klart at foretrække at sælge den der. På den måde får du nemlig hele fortjenesten selv, men du har måske også mere arbejde med markedsføring og betalingsløsninger.

Hvis du skriver på engelsk, kan du for eksempel udgive bogen på Amazon – de tager så selvfølgelig en bid af kagen når du sælger en bog. Det samme gør sig gældende for Saxo Publishing, som vil være værd at overveje hvis du skriver en dansk e-bog som du mangler et sted at udgive. Saxo og Amazon tager begge 30% for at sælge din e-bog.

Om du skal udgive bogen på din egen hjemmeside eller blog, eller du skal udgive den hos et forlag, er helt op til dig selv. Har du i forvejen en hjemmeside, så overvej om du ikke skulle prøve selv at udgive den der, og få hele beløbet fra salg selv – især hvis du overvejer at lave flere e-bøger.

Se her hvordan du nemt kan lave en blog du kan sælge din e-bog fra

3. Lav online kurser

Lidt i samme genre som e-bogen, og måske skal det være et supplement til en e-bog, er et online kursus. Et kursus online kan også være en god måde at tjene penge på. Igen skal du have et budskab som du gerne vil ud med, og som er noget andre vil betale penge for at lære. Er du vildt god til at hækle eller kan du undervise andre i hvordan de starter deres egen virksomhed? Så overvej om det kan omsættes til et online kursus.

Lige som e-bogen skal kurset kun laves en gang, og så kan du sælge det igen og igen. Et godt sted at lave dine online kurser er Teachable* – Her sætter du nemt det hele op med mulighed for både video, tekst og upload af for eksempel arbejdsark. Det hele fungerer rigtig godt, og priserne er gode, så tjek det ud hvis du står og skal lave et online kursus.

4. Lav en you-tube kanal

Elsker du at stå foran et kamera? Er du god til at underholde, eller kan du lære andre folk noget? Så er YouTube måske noget for dig. En YouTube kanal er også noget der tager tid at bygge op – du skal have mange visninger før du kan tjene penge på det.

Som udgangspunkt skal du have 10.000 visninger på en måned for at blive kvalificeret til YouTubes partnerprogram, hvor du kan tjene penge på reklamer i dine videoer. Igen – hvis du synes det lyder sjovt, og online videoer ikke skræmmer dig, så er det bestemt også noget man kan tjene gode penge på.

5. Tjen penge på at bruge sociale medier

Lige som at du på din blog kan tjene penge på Affiliate marketing, så kan du også gøre det på de sociale medier. Kort fortalt så går det ud på at du for eksempel har købt en helt vildt lækker sweater ved en webshop. Du kan nu blive en del af deres affiliate-program og dele et affiliatelink til sweateren på Facebook, Instagram eller sågar Pinterest. Hvis nogen af dine følgere vælger at købe sweateren eller andre varer i shoppen efter at have klikket på dit link, så får du en kommission på en aftalt procentdel typisk 8-15% af salgsprisen.

Det kan godt blive en god forretning for dig, især hvis du har en stor skarre af Instagram-følere eller en stor Facebook-gruppe med mange medlemmer hvor du kan dele dine links. Dog skal du huske at gøre det tydeligt at der er tale om reklamelinks, da skjult reklame er ulovligt – også på de sociale medier.

Ud over affiliatelinks, kan du også blive betalt for at lave sponsoreret indhold på de sociale medier, det er nok mest udbredt på Instagram og YouTube. Her kan en virksomhed betale dig for at omtale eller vise et bestemt produkt. Igen skal du huske at sponsoreret indhold også skal mærkes tydeligt som reklame.


6. Arbejd freelance med tekstarbejde

Er du dygtig til sprog og til at skrive, så kan du blive online tekstforfatter, oversætter eller transskriptør. Du kan tilbyde at lave freelance tekstopgaver for virksomheder, og blive betalt pr opgave du løser. Hvis du finder de rigtige opgaver, kan dette godt være en ganske god kilde til ekstra indkomst.

Især hvis du er skarp på engelsk, kan du finde mange tekstforfatter jobs, men der findes også danske. Jeg har også haft danske transskriptørjobs, som har givet en fin indtægt. Hvis du ikke lige ved hvad transskription er, så er det at skrive ned hvad der bliver sagt på en lyd- eller videofil. Det er faktisk også et ret sjovt job.

Der findes forskellige sider hvor du kan tilbyde din arbejdskraft. Hvis du primært vil arbejde på dansk, så tjek amino.dk – her kan du tilmelde dig som freelancer, og byde på forskellige opgaver. Hvis du gerne vil arbejde med engelske opgaver også, så tilmeld dig også Fiverr.com* – her kan du også selv spørge om hjælp fra andre hvis du har et logo du skal have lavet billigt, eller hjælp til andet i forbindelse med din blog, hjemmeside, e-bog eller noget helt andet.

7. Test hjemmesider

Du kan faktisk blive betalt for at teste hjemmesider hjemmefra. Det eneste der kræves for at komme igang er en computer (nogen steder kun en smartphone eller tablet), med lyd og en mikrofon.

Det foregår sådan at du installerer et program på din computer hvor testen bliver lavet igennem. Testen skal laves som en optagelse af din skærm og din lyd. Du bliver sendt til en hjemmeside som du skal teste, og får dine opgaver i et lille vindue. Du gennemfører opgaverne, og siger dine tanker højt i mens. Det handler om bare at sige alle de ting ved hjemmesiden der falder dig ind. Når du er færdig med opgaverne uploades din optagelse, og du modtager en betaling for dit arbejde.

Der findes forskellige sider hvor du kan lave denne type arbejde. Hvis du er bedst til at tale på dansk, så kan du prøve Usertribes.com ellers findes der Usertesting.com, som er på engelsk.


Hvor skal du starte for at tjene penge online?

Start med at lave din blog. Den kan du bruge til så mange ting – affiliate marketing, lave sponsoreret indhold, opbygge dine sociale medier, udgive e-bøger og promovere dine online kurser. Læs mere om hvordan du kan tjene penge på din blog her.

Hvis du gerne vil igang med at sætte din blog op med det samme, så læs mit indlæg om hvordan du med 3 nemme trin sætter din blog op – hvis du vil være sikker på at få lavet et solidt fundament til din blog, så læs også min dybdegående guide 28 dage til en succesfuld blog.

Hvis du allerede nu har nogle sociale kanaler med mange følgere, så skal du helt klart gå igang med at tjene penge på dem. Tilføj affiliatelinks til din Facebookgruppe, dine Instagramopslag eller dine Pins på Pinterest, og led efter virksomheder at samarbejde med om sponsoreret indhold.

Hvis en blog slet ikke tiltaler dig, du ikke er meget for de sociale medier, og du bare gerne vil tjene penge online nu og her, så skal du gå igang med at finde noget freelance tekstarbejde, hvor du kan skrive tekster eller oversættelser for andre, og så kombinere det med at teste hjemmesider.

Jeg håber du kunne bruge mine råd, og at du allerede er igang med at tjene penge online. Smid en kommentar og fortæl mig om dine erfaringer, eller sig til hvis der er noget du gerne vil høre mere om! Jeg vil også rigtig gerne høre mere om din motivation for at ville tjene penge online? Drømmer du om at arbejde hjemmefra, sige dit fuldtidsarbejde op eller blot spare lidt ekstra op til ferier og fornøjelser?

Follow:
Tak fordi du deler!

2 Comments

 1. Mika G.
  25. februar 2018 / 19:32

  Super god guide!
  Jeg og mine børn har deltaget i nedenstående. Det var både sjovt og lærerigt, og gav børnene lidt lommepenge 🙂

  LÆR ROBOTTERNE AT TALE
  Dansk/Svensk/Norsk-talende søges.
  Vi søger stadig folk i alle aldre, men især i aldersgruppen: 3-15 år,
  til at læse korte sætninger op til en hjemmeside, der fungere som fx.
  Google Assistant, eller Siri (iphone). Alle kan deltage. Øjeblikkelig opstart
  – Du vil blive betalt for dine optagelser.
  – Kan gøres hjemmefra, og tager ca. 20-30min. pr opgave.
  – Udfør optagelserne på en Android enhed/PC-Chrome browser.
  – Du skal kunne forstå Engelsk, eller få kunne få hjælp af en der kan.

  Ved interesse, send en mail med emnet ”Voice Data”, indeholdende følgende:
  Køn. Alder. Hvilke af sprogene du kan læse, tale og forstå.

  Til: Vaservice.dk@gmail.com

  • fuldtidsmor
   Forfatter
   26. februar 2018 / 9:04

   Hej Mika
   Tak for tippet, det lyder som et spændende projekt 🙂 Og sjovt at man kan lave det sammen med børnene.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *