Vælg en side

Er du klar til at gøre 2019 til året hvor du endelig får en succesfuld blog? Jeg er klar til at hjælpe dig godt på vej!

succesfuld blog

Find dit ultimative mål med din blog

Hvad vil du gerne med din blog?.. Hvad er dit ultimative mål? – Måske handler det om at kunne leve af din blog, måske handler det om at tjene nok penge til at betale for at kunne gå i biografen hver uge, eller måske handler det om noget helt andet. Lige meget hvad dit mål er, så er det nu du skal sige det højt!

Sig det højt nu: “Hvad er målet med din blog?”

Planlæg dig til succes

Når du har dit mål på plads, så skal du planlægge dig frem til at nå det. Det er ikke noget med at lave et blogindlæg hist og pist, og håbe at du med tiden kommer til at tjene penge på din blog! Det sker IKKE! Indtjening på din blog kommer fra hårdt og struktureret arbejde. Nøje udvalgte indsatser, der alle bidrager til et og samme mål, dit ultimative mål. Du skal aldrig lave noget på din blog, der ikke bidrager til dette mål.

Alle kan, hvis de planlægger, strukturerer og udfører arbejdet, have en profitabel blog, det er min påstand. Jeg ved det, for jeg har selv fulgt denne formel og set det virke. Flere gange endda.

Step-by-step planlægning af en succesfuld blog i 2019

Det første du skal gøre er, at sætte målbare mål for din blog. Ved du at du vil leve af din blog? Så skal du nu se på et konkret tal for hvor meget du skal tjene for at kunne leve af det. For nogen er det 10.000 kr pr måned, for andre er det 30.000 kr pr måned. Det er helt individuelt.

Step 1: Få styr på dit indkomst-mål

Sæt et konkret mål for din indkomst, ja det skal være et tal! Det kan være skræmmende at sætte et tal på, men det er nødvendigt, ellers når du aldrig dit mål. Så tag det første skridt nu og bestem et indkomst-mål for 2019.

Hvis du vil leve af din blog ved udgangen af 2019 skal du lægge alle dine månedlige udgifter sammen, og så vil du have dit mål. Måske kan du faktisk spare nogle steder i dit nuværende budget, hvis du arbejder hjemmefra?

Hvis dit mål er at betale huslejen med din blog, så er din husleje dit indkomstmål ved udgangen af året. Hvis du gerne vil i biografen hver uge på baggrunden af din blogindtjening, så er det prisen på billetter, popcorn og cola du skal lægge sammen for måneden. Giver det mening? Prøv at sætte et mål for din indkomst nu.

Step 2: Få styr på dine indtægtskilder

Alle kan sige at de gerne vil tjene 10.000 kr pr måned på deres blog, men hvis man ikke ser på hvor denne indtægt skal komme fra, så er det et meget urealistisk mål at sætte sig sådan uden videre.

Hvis du i stedet ved, at du vil sælge online kurser for 2000 kr, E-bøger for 1000 kr, skrive sponsorerede indlæg for 3000 kr og have 4000 kr i samlet indtægt for reklamer og affiliatelinks, så er vi pludselig et skridt nærmere målet, fordi vi næsten har en konkret plan i kikkerten. Kan du se det?

Nu skal du se på hvordan du kan nå dit indkomstmål. Hvilke indtægtskilder har du allerede nu, og hvilke kan du tilføje til din blog i løbet af det næste år?

Læs evt mere her: Hvordan kan man tjene penge på at blogge?

Step 3: Læg en plan for hvordan du når dit mål

Nu ved du hvilke indtægtsmål du skal nå, for at nå dit ultimative mål. Nu skal du lave en konkret plan for at nå disse mål. Hvis dit mål er at sælge online kurser for 2000 kr, så er prisen på dit kursus væsentligt, skal du sælge 1 kursus for 2000 kr eller 10 kurser af 200 kr for at nå dit mål?

Er din indtægt afhængig af reklameindtægter, så skal du højest sandsynligt arbejde på at få flere sidevisninger på din blog, får du nu 1000 kr for 20000 sidevisninger pr måned, så skal dit mål være at få 80000 sidevisninger pr måned for at ramme 4000 kr.

Sælger du affiliateprodukter eller dine egne produkter til din emailliste, og sælger du lige nu for 500 kr til en liste på 100 medlemmer om måneden, så skal du i løbet af 2019 nå op på 1000 tilmeldte på dit nyhedsbrev for at nå 5000 kr i indtægt.

Så.. Det du skal gøre er at udvælge 3 hovedmål for din blog. Vælg 3 ting der er vigtigst for dig at fokusere på i 2019.

For eksempel: Tjene 5.000 kr pr måned ved udgangen af året, Have 1000 tilmeldte på min emailliste ved udgangen af året, have 10.000 månedlige sidevisninger ved udgangen af året.  

Step 4: Udvælg projekter, der støtter op om dine mål

Nu skal vi til at være mere konkrete. Hvordan får du flere folk på din emailliste, booster dine sidevisninger eller skruer op for indtjeningen. Du skal nu finde ud af hvilke projekter, der kan hjælpe dig på rette vej.

Måske er det at skrive mere indhold, gæsteblogge, lave et online kursus, lave 3 nye freebies eller noget helt andet. Start med at fokusere på 1. kvartal af året – hvilke projekter kan du lave, der kan tage de første skridt på vejen til at nå dit mål ved udgangen af året. Tænk ikke på at du skal tjene 5.000 kr ved udgangen af året, men tænk på at du skal tjene 417 kr i januar. Og 417 kr mere i februar, og 417 mere end det i marts. Hvordan kan du gøre det? Tag hele tiden små skridt, og så nærmer du dig stille og roligt målet i sidste ende.

Step 5: Track dine resultater

For at vide om du er på rette vej, er det vigtigt at holde øje med resultaterne jævnligt. Når jeg siger jævnligt, mener jeg en gang om måneden. Du skal ikke sidde og kigge på din analytics hver dag! Det er spild af tid, og ikke på nogen måde brugbart for dig.

Så lav en fast rutine med at skrive din statistik ind når vi når den 1. i måneden.

Brug et regneark eller en simpel notesbog til at skrive resultaterne for de mål du har arbejdet hen imod. Er du på rette spor, eller er der noget der skal have lidt mere fokus i næste måned?

Jeg har lavet et regneark til dig, som kan hjælpe dig lidt på vej. I toppen skal du skrive dine mål ind for året, og så får du dine mål delt ud på de forskellige måneder. Nederst kan du skrive dine resultater ind måned efter måned, og se om du er godt på vej mod dit mål.

Få mit regneark her og gør 2019 til dit bedste år!

[et_bloom_inline optin_id=”optin_16″]

Giv ikke op – Invester det næste år i din blog

Rom blev ikke bygget på en dag! Og det bliver en god blog heller ikke. Det eneste du må love mig er, at du ikke giver op. Du må ikke være bange for at lave fejl, og du må ikke lade dig slå ud af dine fejl! For du kommer til at lave fejl.. Indlæg som ingen vil læse, emails som ingen åbner eller e-bøger som ingen køber. Se det som en læringsproces, husk på at nu har du lært hvad der ikke virker, så er du et skridt tættere på at finde det som virker!

Giv dig selv et år – 2019 – som du investerer i din blog. Brug året på at følge dine mål og arbejde målrettet med de projekter du beslutter dig for. Lad det ikke være en mulighed at give op inden året er omme! Bliv ved med at tage små skridt i den rigtige retning, og når året er omme, skal du se tilbage på hvor du var lige præcis i dag! Så lover jeg dig at du kan se en kæmpe forskel.

Hvordan ser succes ud for dig

Det kan være svært at blive ved med at investere tid og ressourcer i en blog hvis man ikke kan se umiddelbare resultater. Men blogging tager tid – det er et maraton!

Tænk på hvordan succes ser ud for lige præcis dig. Når du har succes med din blog, hvordan er dit liv anderledes end det er nu?

Sidder du hjemme i dit hus og drikker kaffe, mens dine børn leger på gulvet, frem for at aflevere dem i institution mens du selv kører på arbejde? Sidder du i biografen uge efter uge med din mand ved siden af dig, mens du har hyret en babysitter til at se efter ungerne, så I kan få den tiltrængte alenetid?

Husk på dette billede af succes hver gang du løber ind i en udfordring, eller du synes det er hårdt. For der kommer hårde tider i løbet af året, og dem der får succes, er dem der kommer igennem udfordringerne og ikke giver op!

Fortæl mig om hvordan succes ser ud for dig i en kommentar, og begynd at arbejde på at nå den i 2019! Jeg er med dig hele vejen til en succesfuld blog!