Vælg en side

Pinterest guide for Bloggere: Lær hvordan du kan bruge Pinterest til |at booste din blogtrafik dramatisk. | Blog Pinterest | Pinterest SEO | Tjen penge på Pinterest

Hvad er Pinterest og hvorfor skal du bruge det?

De fleste tænker sociale medier når man siger Pinterest, og det er da også i den kategori siden ofte bliver placeret. Der er ganske vist funktioner der retfærdiggør at Pinterest bliver klassificeret som et social medie – likes, commentarer osv., men for os bloggere, er det mere korrekt at tænke på Pinterest som en søgemakine. Du kan altså se Pinterest på lige fod med Google – som et sted hvorfra du kan få kæmpe mængder trafik hvis du altså optimerer din blog og dit indhold rigtigt. Pinterest er suverent det “sociale medie” der giver mest trafik til min blog (faktisk ca. 80% af alle henvisninger fra sociale netværk kommer fra Pinterest).

Lige som på Google handler det om at ligge øverst i søgninger, og blive set af flest muligt. Hvordan får du så alt denne gratis trafik til din blog? Det vil jeg nu fortælle dig om. Først og fremmest skal du have gjort det nemt for dine brugere at Pinne dit indhold på din blog, og så skal du have lavet en god Pinterestprofil hvor du kan Pinne dit indhold, og med de rigtige søgeord få det til at blive set af flest muligt.

Læs også: Pinterest guide for bloggere 2018

Hvorfor skal du bekymre dig om Pinterest som blogger

 • Mere trafik til din blog
 • Gratis trafik
 • Tilbagevendende læsere
 • Over 150 millioner månedlige brugere (85% kvinder)
 • Nemt at automatisere

Kan Pinterest bruges inden for alle nicher?

Ja det kan det. Der er så mange brugere på Pinterest, og jeg er sikker på at nogen af dem vil have interresse i at besøge din blog. Mine egne erfaringer er at Pinterest især kan skabe masser af trafik til din blog hvis du beskæftiger dig med en af følgende emner: Alt inden for håndarbejde og DIY, Madopskrifter, Mode og Make Up og Børn! Men der er sikkert mange andre nicher du kan markedsføre ganske glimrende på Pinterest også.

Er du ny blogger eller vil du gerne starte en blog? Så start med at læse min guide “28 dage til en succesfuld blog”

Optimer din blog til Pinterest

Det kan være en god ide at optimere din blog til Pinterest, ved at gøre det nemt og attraktivt at Pinne indhold fra din blog. Der er 3 ting du skal gøre:

 1. Lav Pin-venlige billeder til dine blogindlæg (helst vertikale i formatet)
 2. Tilføj en “Pin”-knap til dine billeder på din blog – (hvis du bruger WordPress kan du bruge et plugin – “Pinterest Pin It Button”)
 3. Tilføje ALT-tekst med keywords på dine billeder (Den ender som beskrivelsen hvis folk Pinner dit billede uden selv at indtaste en beskrivelse)

Nu har du gjort hvad du kan for at få andre folk til at Pinne dit indhold – nu skal du også igang med selv at Pinne. Vil du være sikker på at få det hele med? Så hent min gratis checkliste til Pinterest her:

Lav en god Pinterest profil

Det første du skal gøre er selvfølgelig at lave en profil på Pinterest hvis du ikke allerede har en. Her er de vigtigste ting at gøre i din Pinterest profil:

 • Navnet på din profil skal bestå af: 
  • Dit navn
  • Dit blognavn
  • 2-3 keywords som er de samme som dine blogemner
 • Brug et billede af dig selv
 • Et brugernavn der er identisk med navnet på din blog
 • En kort beskrivelse af dig/din blog inkl. keywords

Her kan du se min profil som eksemel:

Når du har fået lavet din profil er der 3 vigtige ting du SKAL gøre – det skal gøres i denne rækkefølge:

 1. Lav din profil om til en firmaprofil (det er gratis) – Under indstillinger
 2. Indtast og verificer din hjemmeside – Under indstillinger
 3. Aktiver Rich Pins

Nu er du klar til at gå igang med at lave dine boards og begynde at tilføje Pins.

Optimer dine boards og pins

Dine Boards og Pins er dit udstillingsvindue – det er det andre folk ser når de besøger din profil. Der er to ting du skal fokusere på – først og fremmest skal du få folk til at se på netop din profil, og dernæst skal folk gerne synes om hvad de ser og få lyst til at klikke på “Følg” eller endnu bedre “Re-pinne” dine Pins (gemme dem på deres egne boards). Fordi Pinterest er en søgemaskine, skal du vide lidt om hvordan du optimerer dine Boards og Pins til at blive fundet i søgninger.

For at blive fundet i søgninger der det meget vigtigt med gode beskrivelser. Det er vigtigt at lave gode beskrivelser af dine boards, og på dine Pins, så folk kan finde frem til dem. Jeg plejer at lave en beskrivelse med 2-3 sætninger plus 4-5 relevante søgeordskombinationer. Se et eksempel på en af mine board-beskrivelser her:

Pinterest SEO og søgeord

Hvilke søgeord skal du så sætte på dine boards og Pins? Min erfaring viser at det er bedst at lave søgeordskombinationer. Det er de færreste der kun søger på et enkelt ord, men de fleste søger på 2-3 ord af gangen. Pinterest er faktisk rigtig god til at hjælpe dig med hvilke søgeordskombinationer du kan bruge ved at se på søgeresultaterne på siden. Hvis dit indlæg for eksempel handler om børneværelser, så prøv at skrive ordet “Børneværelse” i søgefeltet – nu får du de mest populære ord at kombinere med ordet børneværelse i kasserne under din søgning. Nu kan du udvælge et par af disse populære søgeresultater og bruge som dine søgeord i din beskrivelse.

Automatiser dine pins

Hvis du gerne vil ud til så mange som muligt, så er det en god ide at lave mange pins (30-50 pr. dag) spredt ud over hele dagen. Det er de færreste der har tid til det, så der findes forskellige måder du kan automatisere denne proces på. Jeg bruger 2 forskellige programmer til at automatisere mine Pins. Jeg pinner ikke kun mit eget materiale, men også pins fra andre brugere, som passer ind på mine boards – det er vigtigt at lave en kombination af egne Pins og Re-pinne andres.

Tailwind

Tailwind* bruger jeg til at planlægge Pins. Det betyder at jeg en gang om ugen (eller måneden) kan planlægge alle mine Pins, og så bliver de automatisk lagt op på min profil på det planlagte tidspunkt. Det sparer mig enormt meget tid, og jeg elsker simpelthen Tailwind til det her formål. Du kan nemt planlægge dine 50 pins pr. dag (eller det antal du bestemmer dig for) og så analyserer Tailwind din profil, og udgiver de nye Pins præcis på de tidspunkter af dagen hvor der er chance for at flest mulige ser dem. En anden super god ting ved Tailwind er “Tribes”. Det er en slags gruppe-boards, hvor man kan dele sit eget indhold, og få andre til at dele det også. Du skal selvefølgelig også dele andres indhold, på den måde hjælper man hinanden med at nå ud til så mange mennesker som muligt. Hvis du gerne vil have masser af trafik fra din Pinterestprofil til din blog, så prøv Tailwind* <– Du får en gratis måned ved at bruge mit link.

BoardBooaster

BoardBooster* er en anden service du kan bruge til at automatisere din Pinterest. Der er mange funktioner, men den smarteste, og den jeg bruger lige nu er det der hedder “Looping”. Det betyder kort fortalt at BoardBooster looper dine Pins ved at tilføje nogle af de ældste Pins til dit Board en gang til. Herefter vurderer den om den nye eller gamle Pin klarer sig bedst, og sletter den dårligste. Det er en fantastisk måde at holde liv i din profil og i dine gamle Pins, og det gør at dine Pins aldrig dør ud. Det er billigt at bruge i forhold til Tailwind, og du kan også prøve det helt gratis og uforpligtende. Du får nemlig 100 Pins gratis – så du kan se om det er noget for dig. Jeg har haft rigtig god effekt af at bruge BoardBooster*, og det er især brugbart hvis du gerne vil øge din trafik til din blog eller sælge produkter eller affiliateprodukter via din Pinterest.

Jeg synes de to programmer kan noget forskelligt, så det er svært at sige om du skal vælge det ene frem for det andet. Jeg bruger som sagt begge, og anbefaler at du tager de gratis prøveversioner og finder ud af hvad der virker for dig. Efter jeg havde prøvet begge kunne jeg ikke undvære nogen af dem, men jeg ved der er mange der kun bruger et af dem.

Pinterest Group Boards

Pinterest Group Boards eller gruppe-boards er et kapitel helt for sig selv. Her vil jeg blot komme ind på hvad det overordnet er, og hvad du kan bruge dem til. Kort sagt er gruppe-boards det samme som et board, bortset fra at man kan være mange om at Pinne på det samme board. På et gruppe-board vil der være forskellige regler du skal følge, for eksempel at du skal re-pinne 2 Pins fra gruppe-boardet hver gang du selv lægger en Pin ind på boardet. På den måde hjælper man hinanden med at få en kæmpe stor rækkevidde og komme ud til en masse mennesker man ikke ville have ramt hvis man var alene – ligesom i Tailwind Tribes.

Gruppe-boards er ikke så stort i Danmark endnu, og derfor er det også svært at bruge det til markedsføring i Danmark. Der hvor det kan være rigtig brugbart, er hvis du markedsfører affiliateprodukter på engelsk eller du har en engelsk blog. Så findes der sindsygt mange gruppe-boards du kan bruge. Her kan du få et overblik og søge på specifikke gruppe-boards.

Affiliate marketing på Pinterest

Pinterest har for en periode haft lukket ned for at man måtte Pinne affiliatelinks, men nu er de altså tilbage på Pinterest, og på den måde kan du godt tjene en god skilling ved at Pinne affiliateprodukter.

Dog er det vigtigt at følge Pinterest’s retningslinjer – Du skal på hver Pin skrive at der er tale om et affiliatelink (som man også skal ifølge dansk markedsføringslov, så det kender du jo). Ingen skjult reklame på Pinterest. Jeg har afprøvet mange strategier til affiliatemarketing på Pinterest, og hvis I er interesseret i at vide mere om det, vil jeg gerne lave et separat indlæg hvor jeg går mere i detaljer med processerne. Der er dog to ting jeg har fundet ud af virker godt:

 1. Reklamer for kurser eller e-bøger hvor du bliver betalt når nogen køber det produkt du anbefaler.
 2. Registrer dig hos et firma der betaler dig for hver gang der bliver clicket på din Pin for et produkt (For eksempel ShopStyleCollective.com, som har produkter inden for alle tænkelig kategorier)

Hvis du går efter punkt 1., skal du typisk have købt et kursus eller en e-bog for at blive affiliate for det, men hvis du så bagefter markedsfører det på Pinterest og får andre til at købe det, ja så får du det jo faktisk gratis, og tjener tilmed penge på at have taget kurset – Win-win.

Vælger du at gå efter punkt 2., så sørg for at de produkter du markedsfører er noget din målgruppe faktisk kan have glæde af. Derudover er det vigtigt ikke at spamme dine boards med affiliateprodukter, det bliver hurtigt irriterende, og du kan miste følgere. Brug derimod Tailwind* til at planlægge dine affiliatepins, og så bliver de automatisk udgivet hen over dagen på de bedste tidspunkter. Derudover kan du bruge BoardBooster* til at loope dine affiliatepins, og dermed har du en god basis for en passiv indkomst på Pinterest.

Vil du lære mere om hvordan du kan tjene penge på din blog? Så læs mine guide til bloggere her om at generere en indtægt fra din blog eller Affiliate Marketing – Kom igang med at tjene penge på din blog!

Giv det et forsøg

Her får du en forsmag på mine resultater ved at bruge Pinterest som beskrevet ovenover. Jeg udvider hele tiden mine “seere” og hvor mange jeg når ud til pr. måned, og det kan ses på trafikken på min blog. Jeg er sikker på at min trafik til min blog og mine gennemsnitsseere pr. måned vil blive ved med at stige i takt med at jeg bliver bedre og bedre til at markedsføre min blog og mine blogindlæg på Pinterest.

Hvis du gerne vil høre en masse mere om Pinterest, og om hvordan du kan skabe god trafik til din blog, så anbefaler jeg dette gratis online kursus*. Det er super godt til at få styr på al basisviden om Pinterest hvis det ikke er noget du har arbejdet med før.

Nu er det din tur til at komme igang med at få en masse ekstra trafik til din blog. Følg mine råd, og opbyg din Pinterestprofil nu, jeg er sikker på at du ikke vil fortryde det. Giv mig gerne en kommentar herunder hvis du har spørgsmål, og jeg vil også virkelig gerne høre om du kan bruge mine råd, og om dine resultater.

Download og gennemgå min Checkliste til Pinterest – så er du sikker på at få det hele med: