Første skridt på vejen til at tjene penge på din blog og få mere frihed, er at få sat din blog op. Det er helt essentielt for at du kan komme videre på din blog rejse. Det er simpelt, og her kan de fleste være med uden hjælp udefra.

opret en blog

Opret din blog – hvor og hvordan?

Det første du skal gøre for at komme igang med at blogge, er selvfølgelig at oprette en side til din blog. Allerede her vil du møde en jungle af muligheder. Hvis du er helt ny i blog-verdenen, vil det helt sikkert være lettest for dig at oprette en blog på en side, hvor du kan få en gratis blog, og samtidig en skabelon så du hurtigt og nemt kan komme igang med at skrive indhold.

Det kan for eksempel være på en side som Blogger.com eller WordPress.com som nok er de mest brugte. Her bliver du guidet igennem opsætning af en blog, så du hurtigt og nemt kan komme igang. Min erfaring er at det nemmeste at gå til er Blogger.com. Her får du nemt og hurtigt sat en side op, der er nogle forskellige skabeloner du kan bruge, og indenfor kort tid har du en side klar til at skrive på. Hvis du vælger WordPress.com får du en del flere muligheder. Den væsentligste forskel er, at ved at bruge wordpress får du mange flere muligheder for at gøre din side personlig. Der er mange flere temaer at vælge i mellem, og du kan tilføje et hav af plugins på din side, og tilpasse den lige nøjagtig som du selv synes.

Hvis du er seriøs omkring det at blogge kan du købe dit eget domaine til at starte med. Det betyder at du i din webadresse slipper for at hedde fx www.ditnavn.wordpress.dk, men blot kan hedder www.ditnavn.dk. Jeg har rigtig god erfaring med at bruge www.one.com* – Hvis du bruger dette link får du 50 kr i rabat på din nye hjemmeside. På one.com bliver du nemt og hurtigt guidet igennem køb af webhotel (der hvor din side bliver gemt) og domaine. Derudover tilbyder de også one-click-wordpressinstallation, så du er meget hurtigt igang med din blog.

Du kan sagtens starte med at lave en blog på en gratis side, og senere købe dit eget domaine, hvis du finder ud af at du vil være mere seriøs med din blog. Gratissiderne er rigtig fine til at prøve blogging af, og se om det er noget for dig.

Blogemne

Der er mange ting man skal overveje før man starter med at blogge. Først og fremmest skal man finde et emne til sin blog. I den sammenhæng er det relevant at overveje hvor meget af sit privatliv man ønsker skal vises frem. Nogle vælger at oprette en personlig blog, hvor man viser sin dagligdag i billeder og tekst, mens andre vælger at køre bloggen på et totalt professionelt plan. Her skal man helt klart overveje hvad ens eget formål med bloggen er. Hvis du vil lave en blog du kan dele med venner og familie, og måske møde andre bloggere der deler dine interesser, er en personlig blog vejen frem. Hvis du derimod ønsker en blog med mange læsere og et seriøst indhold, og som du skal tjene penge på senere hen, skal du holde dig til det/de emne du vælger at bloggen skal handle om.

Blognavn

Næste skridt er at finde et navn til din blog. Det kan umiddelbart virke som en let opgave, men tænk dig om. Jeg synes det er vigtigt at man overvejer hvad man kalder sin blog, for det er dit navn udadtil. Det er sådan du vil blive kendt rundt omkring på nettet, og det er ved hjælp af dit navn andre skal kunne finde dig. Det kan være en god ide at vælge et navn der underbygger det/de emner du har valgt at din blog skal handle om, så det er let for andre at finde dig. Du kan selvfølgelig vælge at skifte dit blognavn på et senere tidspunkt, men i den forbindelse skal man altid overveje at man vil miste en del læsere, og man skal starte forfra med at opbygge sit navn i blog-verdenen.

Få flere tips til at finde dit blognavn her

Nu er det din tur – Hvis du har fået mod på at komme igang med at blogge, så er første skridt af få oprettet en blog. Så snart du har fået oprettet en blog vil du opdage at det er en helt ny verden der åbner sig for dig.

God fornøjelse.