lav en blog

Lav en blog

Når man skal oprette sin første blog, kan det godt være lidt af en jungle at finde ud af hvordan man sådan helt teknisk gør det. Der er mange nye ord og begreber, og der er måske mange ting der ikke rigtig giver mening endnu. Men faktisk er det ikke så svært – i hvert fald ikke hvis du følger denne guide, og så har du din nye blog efter 3 meget nemme trin. I dette indlæg vil jeg forklare dig hvordan du klarer at købe dit domæne og din hosting-løsning, for herefter at installere WordPress på din blog, så du er klar til at blogge. Dit domænenavn er det man skriver oppe i adresselinjen for at finde din blog. Hosting er der hvor din blog “bor” – stedet hvor alle dine sider, indlæg og billeder bliver opbevaret. Den sidde jeg altid bruger til hosting, og som man også kan købe sit domænenavn igennem hedder one.com* – Og jeg kan endda give dig 100kr i rabat hvis du bruger dette link* (gælder kun nye kunder).

Registrer dit domæne

En af grundene til at jeg bruger one.com* til min blog, er at det hele bare er rigtig nemt, og det samme gælder når du skal købe dit domænenavn. Du kan simpelthen ordne det på siden, og slipper for at skulle købe domænenavnet et andet sted og derefter købe hostingen hos one.com*. Det eneste du skal gøre er faktisk at skrive det domænenavn du gerne vil have i søgefeltet i toppen af hjemmesiden, og så kan du med det samme se om det navn du har valgt er ledigt eller optaget. Har du brug for hjælp til at finde et godt navn til din nye blog, så læs mine gode råd her

Når du har fundet det domænenavn du ønsker at købe, så klik på det, så bliver du sendt videre til en side, hvor du får mulighed for at vælge din hostingpakke.

Køb hosting til din blog

Hvis du er helt ny blogger, så vil jeg anbefale dig at købe den pakke der hedder Starter, den er rigtig fin, og der går noget tid inden du har brugt pladsen op (OBS hvis du vil bruge 1-klik WordPress, som beskrevet herunder bliver du bedt om at opgradere din pakke). Det er altid muligt at opgradere til en større pakke hvis det bliver nødvendigt senere. Udfyld dine oplysninger og gennemfør dit køb nederst på siden. Når du får bekræftelse på at dit domæne er klart, kan du gå videre til næste step, og installere WordPress på din blog, for det er det eneste rigtige hvis du vil have en seriøs blog, som gerne skal få mange læsere og tjene lidt penge til dig. Nu er du klar til at gå videre til næste step.

Installer wordpress på din blog

One.com* har gjort det rigtig nemt at installere en WordPress-blog på dit domæne. Det eneste du skal gøre er faktisk at logge ind på siden, og under Kontrolpanel klikker du på 1-klik WordPress. Hvis du har starter-pakken, vil du bliver bedt om at opgradere pakken, hvis du ikke ønsker at opgradere, kan du installere WordPress manuelt. Det kommer til at fungere på helt samme måde med de to metoder, men hvis du vil spare tid, og har lyst til at opgradere din pakke, så er 1-klik nemmest (det tager jo kun 1 klik). Du kan dog sagtens lave en manuel installation og spare de penge, du finder en guide når du klikker på 1-klik WordPress. 

Du bliver nu guidet igennem opsætningen af din WordPress-blog på dit nye domæne. Det giver rimelig meget sig selv hvad du skal gøre, men hvis du har brug for en nærmere guide til opsætning af 1-klik WordPress på One.com*, så finder du den her Når du har gennemført alle steps i installationen af WordPress, bliver du sendt til dit WordPress kontrolpanel, og du er klar til at gå igang med at skrive indlæg eller ændre udseendet på din blog.

Rabatkode

Vil du have 100 kr rabat på din nye WordPress-blog med hosting hos One.com* <– Så brug dette link. Stort tillykke med din nye blog, smid gerne et link herunder hvis du synes jeg skal kigge forbi den. Se alle mine gode tips til nye bloggere her Du er måske også interesseret i at læse: