Vælg en side

Når man skal starte en blog første gang kan det være lidt skræmmende, og der er så mange nye ord og begreber som man måske har hørt før, men som man egentlig ikke kender betydningen af – Don`t worry, vi har alle været der. Jeg vil idag forklare dig alt hvad du skal vide for at starte din første blog. Det er faktisk ikke svært, og jeg guider dig hele vejen. Vi kan se på bloggen og dens setup lidt som en lejebolig.

Først er der noget der hedder Domænenavn – mit domænenavn er “www.blivmorblogger.dk

Hvad er et domæne?

Et domæne eller et domænenavn, angiver din blogs præcise adresse. Det er den tekst dine besøgende skal skrive i deres adresselinje for at finde frem til netop din blog. Et domænenavn er unikt, og det kan for eksempel se sådan ud: www.ditblognavn.dk

3 Tips til et godt domæne

  1. Vælg et domæne der er nemt at stave
  2. Undgå at bruge æ,ø og å
  3. Vælg et domæne der er unikt, og ikke lyder som noget andet

Hvad betyder hosting?

Så skal du have en hostingløsning også kaldet et webhotel. Det er her du lejer en plads til din blog, din “udlejer”. Det er her din blog og alt dit indhold bliver opbevaret. Jeg anbefaler dig at vælge One.com (reklamelink), det har jeg altid brugt, og er virkelig glad for deres service.

 

Hvilken blogplatform skal du vælge?

Sidst men ikke mindst skal du bruge en platform til at lave din blog på – jeg anbefaler dig kun at bruge WordPress – det er din blogs lejlighed, en bolig du kan indrette og designe som du vil.

 

Så enkelt kan det faktisk forklares – Domænenavn – Hosting – Platform – Der hvor din blog bor.

 

Det er selvfølgelig lidt mere kompliceret end som så, men bare du forstår det overordnede princip, og hvorfor du har brug for alle 3 ting når du skal starte din blog, så er det helt ok.

Sæt det hele op på en gang, samme sted!

Mit allerbedste råd til dig som er ny blogger, er at gøre det så nemt for dig selv som muligt. Det gør jeg også selv, selvom jeg har prøvet det nogle gange efterhånden. Derfor sætter jeg altid det hele op på en gang, og på samme sted. Det er super nemt, og jeg viser dig hvordan du gør.

Jeg køber altid det hele ved One.com <– hvis du bruger mit reklamelink får du automatisk 100 kr i rabat som ny kunde.

Det første du skal gøre, er at finde ud af hvad dit domænenavn skal være. Find ud af hvad dit blognavn skal være, og tjek derefter om domænet er ledigt.

Har du brug for tips til at finde det rigtige navn til din blog, så læs mit indlæg: Find dit blognavn.

Du kan tjekke om domænenavnet er ledigt i toppen af siden hos One.com (reklamelink)

Når du har fundet det rigtige domænenavn til din blog, klikker du på navnet, og du bliver ført direkte videre til hvor du kan købe hosting til din blog. Det sker nemlig på samme side.

Vælg hvilken pakke du ønsker at købe (start med den billigste, så kan du altid opgradere senere), så klikker du på køb, og betaler for både domænenavn og hosting på en gang.

Installer WordPress på din blog

Nu kan du i dit kontrolpanel klikke på den knap der hedder 1-klik-WordPress, og her kan du med et enkelt klik installere WordPress (det kræver dog at du opgraderer din pakke hvis du har valgt starter-pakken). Hvis du ikke ønsker at opgradere din pakke, så kan du sagtens installere WordPress manuelt, det kræver bare at du følger denne guide.

Når du har installeret WordPress, er du klar til at gå i gang med at installere et tema og begynde at fylde indhold på din blog. Har du brug for lidt hjælp til at komme rigtigt fra start, så vil jeg anbefale dig at følge mit kursus 28 dage til en succesfuld blog – det koster ikke andet end en tilmelding til mit nyhedsbrev, og du kan tilmelde dig herunder.

Gratis Kursus til alle tilmeldte på mit nyhedsbrev!

28 dage til en succesfuld bog – Sådan starter du din egen blog idag!

Vil du lære, hvordan du kan starte din egen succesfulde blog på 28 dage? Så tilmeld dig mit nyhedsbrev herunder, og modtag mit kursus, der tager dig i hånden hele vejen, og hjælper dig med at skabe en succesfuld blog fra bunden!

 

Du vil blandt andet lære om:

– Hvordan du findet dit blogemne

– Hvordan du opretter din blog

– Hvordan du personliggør din blog

– Hvordan du skriver dit første indhold

– Hvordan du laver en plan for din blog

– Hvordan du starter på din emailliste

 

[convertkit form=5251514]