Mine børn får altså firkantede madder med..

Jeg kan godt nogen gange få præstationsangst når jeg tjekker Instagram som noget af det første om morgenen. Powermødre der smører madpakke og glædeligt viser frem af deres nyeste kreationer. Rugbrødsmadder formet som hjerter, æg med øjne på og vandmelon skåret ud i små stjerner der er monteret sammen med tandstikker.

Der er noget jeg er komplet gået glip af her – er det sådan man gør? Jeg ser lidt mine børn for mig – åbne deres madpakke i børnehaven kl 11.15, og pakke deres firkantede madder ud med kødpølse og ost. Jovel de har da også en klapsammen med leverpostej med. De får det samme med hver dag – altså selvfølgelig kan det variere en smule, men leverpostejen er sikker. Lige som den foråbnede ostehaps og skiver af agurk og cherrytomaterne.

madpakke

I går fik de lidt pasta med fra dagen i forvejen. Men herhjemme består madpakken altså af gode gammeldags rugbrødsmadder. Med gnavegrønt til, i den form den slags nu har..

Jeg lyttede for noget tid siden til Lola’s bog “Må vi så få ro!” (reklamelink) Den er forresten helt fantastisk, så selvom jeg ikke altid er 100% enig med Lola så er jeg helt enig i at børnefamilier i dag ofte karakteriseres ved uro. Men i denne her bog er der et kapitel der hedder “Ro på madpakken”. Og selvom jeg ikke havde læst bogen før jeg begyndte at smøre madpakker til børnene, så passer den meget godt ind i min tankegang i forhold til madpakker.

Det skal være nemt for børnene at pakke ud, nemt at spise og forholdsvist hurtigt og ukompliceret. De skal ikke sidde og åbne 5 forskellige små bøtter for at få maden ud, de skal åbne kassen, køre ind og videre med det man nu laver når man er 2 og 4 år. Derudover så er det faktisk ikke en af mine yndlingsopgaver at smøre madpakker, så at bruge endnu mere tid på det er ikke tiltalende for mig. Ja undskyld, men jeg håber ikke jeg er den eneste der har det sådan?

Hvordan har du det med madpakker? Synes du også det er en lidt irriterende pligt, eller nyder du at nusse om dine børns mad?

Follow:
Tak fordi du deler!

16 Comments

 1. 28. marts 2019 / 13:25

  Når bonus storebror er hjemme hos os får han egentlig en ret fin madpakke med i skole (hvis vi husker at få handlet til det🙈), men ellers står den altså bare på rester.. Tænker der går lidt hverdag i det, og så kan man en gang imellem lige lave noget ekstra godt/fint, når overskuddet er der.. 😏

  • Tina Westergaard
   Forfatter
   28. marts 2019 / 13:53

   Åh ja det der med at huske at handle ind er en helt ny historie.. Det er jeg heller ikke for god til altså!..

 2. 28. marts 2019 / 13:26

  Firkantede?! Børnemishandling!

  Aner ikke hvad jeg ville synes om det, der er madordning i børnehaven :p

  • Tina Westergaard
   Forfatter
   28. marts 2019 / 13:52

   Heldige dig Carina ! Virkelig.. Du ved ikke hvor heldig du er 😉

 3. 28. marts 2019 / 16:55

  Jeg hader at smøre madpakker! Heldigvis har jeg en datter, der er godt tilfreds med rugbrød i helt almindelig form og så lidt frugt og grønt 😆

  • Tina Westergaard
   Forfatter
   28. marts 2019 / 20:11

   Vi er heldige med børn der accepterer deres ugidelige mødre 😉 Haha..

 4. 28. marts 2019 / 19:02

  Er viiiild med dit indlæg 😍 Fantastisk, at du deler den præstationsangst, som jeg er overbevist om, at vi alle kender til, når vi åbner Instagram. Tak 😘

  • Tina Westergaard
   Forfatter
   28. marts 2019 / 20:13

   Tak Mette. Dejligt at høre at jeg ikke er den eneste der kan blive panisk over Instagram-perfektionen..

 5. 28. marts 2019 / 20:08

  Mine drenge har også haft firkantede madpakker med, hvor jeg har svunget mig op til at snitte kongekroner i agurkerne og bage lejlighedsvise pølsehorn.
  Den yngste er nu 14 og er kørt helt træt i rugbrød. I stedet får han et glas med med rester fra aftensmaden, som han varmer i microovnen på skolen:-)

  • Tina Westergaard
   Forfatter
   28. marts 2019 / 20:14

   Uh det kan være jeg skal prøve den med kongekronerne, det lyder da nemt 😉 Pølsehorn gider de ikke rigtig.. Rester fra aftensmaden er altså også en fantastisk frokost! Og så er det jo mega nemt for mor 😀

 6. 29. marts 2019 / 11:33

  Hos os har vuggestuen heldigvis madordning, og jeg krydser fingre for at børnehaven indfører det før han skal begynde der!

  • Tina Westergaard
   Forfatter
   31. marts 2019 / 13:17

   Det lyder dejligt med madordning 😀 Selvom børnene her elsker at have madpakke med, så ville morderen da synes at en madordning var en god ide 😉

 7. 31. marts 2019 / 9:02

  Rugbrødsmadder holder stadig. Her er det faktisk et ønske fra min datter. Og det vigtigste af det hele er, at hun er med i at smøre den. Så kommer der en naturlig snak om hvad vi har bedst af osv.
  Det vigtigste af det hele er, at DU står inde for at du giver dine børn det du finder bedst.

  • Tina Westergaard
   Forfatter
   31. marts 2019 / 13:18

   Ja, du har ret. Børnehaven er heldigvis gode til at lære børnene det også, så Johannes VIL have frugt og grønt med ellers kan han altså ikke løbe stærkt <3

 8. 1. april 2019 / 12:04

  Du har så ret.
  Herhjemme er de firkantede og klappet sammen. ABSOLUT IKKE insta-venligt – men børnevenligt 🙂

  • Tina Westergaard
   Forfatter
   1. april 2019 / 12:13

   YES! Hvor er det skønt at høre Bente! Dem er er klappet sammen er også favoritterne herhjemme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *