Vælg en side

De fleste nye bloggere overvejer nøje hvad de mon skal vælge som deres blognavn. Det kan der gå lang tid med…

Det oplagte valg, er at kalde sin blog ens eget navn eller ens navn med en ny endelse eller et twist. Jeg vil her give lidt ideer til hvordan du kan finde et super godt blognavn!

Husk at selvom det lige nu føles som det vigtigste i verden med et godt navn til din blog, så er det ikke det der er afgørende for om du får succes.

Det vigtige er at du faktisk kommer i gang og får startet din blog. 

Brainstorm

 

Det første du skal gøre er at brainstorme alt hvad du kan komme i tanke om. Skrive alle ord, steder, navne, farver og andet du kan komme i tanke om der repræsenterer dig og din fremtidige blog.

Du kan bruge dit eget navn eller et navn på en person eller et sted der betyder noget for dig. Det kan foreksempel være dit barns navn, dit mellemnavn eller navnet på den by du er vokset op i.
I stedet for, eller i sammenhæng med navnet kan du vælge nogle ord der relaterer sig til de emner du vil blogge om. Her kan det være en fordel at kigge lidt rundt i blogland for at se hvilke navne andre har valgt til deres blog, og på den måde få inspiration.

Når du har lavet en lang brainstorm, og har tømt din hjerne for alt du kunne forestille dig at din blog skal handle om, skal du igang med at skabe dit nye navn.

Skab dit blognavn

 

Nu skal du igang med at kombinere de ord du fandt frem til i din brainstorm. Sæt dem sammen så de danner nye ord og fjern evt. nogle bokstaver så det passer. De gode blognavne er dem der har flere betydninger, og samtidige er unikke og nemme at huske. Det bedste er hvis de samtidig kan få et twist af humor enten med et ordspil eller en henvisning til bloggens indhold, uden at være alt for direkte. Derfor kan det ofte være sjovt og inspirerende at kigge på forskellige talemåder og ordsprog. Her kan du så udskifte dit navn med et af ordene eller bytte rundt på ordene så de passer til dine emner.

I gennem den proces det er at skabe dit blognavn, skal du også overveje hvordan du vil skrive på din blog, og hvem du forventer skal læse din blog. Hvordan skal dine læsere opfatte dig? Det kan hjælpe dig til at finde ud af om du skal vælge et navn der vil forarve eller provokere folk, eller det skal være et pænt og mere forretningsmæssigt blognavn.

Når du er igang med at lave dit nye blognavn bør du huske på at dit navn skal være brugervenligt for dine læsere. Det vil sige at du skal undgå navne der er meget svære at udtale eller stave.

Lad det hvile

 

Når du har fundet frem til et godt navn, eller flere gode navne, så lad dem hvile lidt. Lad dem ligge i skuffen i nogle dage, og vend derefter tilbage til dem. Når du ser navnene med friske øjne igen, vil du ofte kunne afgøre om et af disse navne er det rigtige for dig. Ellers må du starte processen forfra og finde nogle flere navne-kandidater.

Når du har bestemt dig for et blognavn, skal du have lavet domænet til din blog. Jeg anbefaler altid at du starter på eget domæne på enten One.com (reklamelink) eller på Unoeuro.com (reklamelink)

Begge steder tilbyderes der god service, og 1-klik-WordPress – det er helt uhyggeligt nemt. Vil du se hvordan man gør, og få en rabatkode, der giver dig 50 % besparelse på din oprettelse? Så tilmeld dig mit minikursus “Byg din blog” herunder. Det koster kun din emailadresse, og så viser jeg dig hvordan du kommer igennem oprettelsen på en video jeg har optaget til dig.

Få min hjælp til at starte din blog

Har du brug for en step-by-step-guide til at starte din blog? Her guider jeg dig igennem de første trin med:

- Køb af domæne

- Opsætning af hosting

- Installation af WordPress

Efter at have fulgt mine videoer, er du klar til at designe din blog og skrive dit første blogindlæg.

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet vil du modtage ugentlige tips og tricks til at gøre din blog bedre, samt tilbud om produkter og kurser der vil hjælpe med at gøre dig til en bedre blogger.

Du kan til enhver tid afmelde dig igen.

For at få den bedste start på din bloggerkarriere, anbefaler jeg at du læser min guide til at starte en succesfuld blog her.

 

Har du fundet dit blognavn – hvordan gjorde du? Eller har du nogen ideer til hvad det skal være? Fortæl mig det herunder i en kommentar