få flere læsere

Det kan være svært at starte som ny blogger i en helt ny verden hvor man ingen kender. I blog-verdenen bliver man ikke født med sin familie, dem skal man selv ud og finde. Familien i blog-verden er dine læsere. Når man har fået læsere skal man passe på dem som sin familie, de er der nemlig kun fordi de kan lide at læse dine indlæg.

Læs også: 5 Ting du ikke må gøre som ny blogger

Find dig selv og din stemme

For at kunne finde dine fremtidige læsere, skal du først finde dig selv. Eller nærmere opfinde dig selv. Du skal finde ud af hvem du gerne vil være i blog-verdenen. Når du har fundet ud af hvilke emner du vil skrive om, kan du starte på at bygge din blog op og finde faste læsere.

Skriv godt indhold

Før du kan få læsere skal der være noget at læse. Derfor er det vigtigt at du får skrevet noget godt indhold som tiltrækker og fastholder læserne. Jeg har tidligere skrevet om hvordan man skriver gode blogindlæg. Det er vigtigt når du skriver dine indlæg, at du fastholder din skrivestil, og at din skrivestil underbygger den person du gerne vil fremstå som på din blog.

Gør dig selv synlig

For at du kan få nogle læsere på din blog, er det vigtigste råd at gøre dig selv synlig. Det gælder både om at gøre bloggen synlig for forskellige søgemaskiner, men især gælder det at du selv er synlig blandt dine læsere. Det kan du gøre ved at skrive kommentarer på andre blogs og i forums der ligger indenfor det område du blogger om. Jo flere gange folk ser dit navn, jo mere sandsynligt er det at de vil besøge din blog.

Hver gang du kommenterer en blog fx med dit google-id ligger du et link med adressen til din blog. Din kommentar vil blive læst af både bloggens ejer, men højest sandsynligt også en masse andre der interesserer sig for det emne du har kommenteret på. På den måde får du lagt en masse links ud til din blog rundt omkring på nettet. Det er efter min mening den bedste måde at starte op på som ny blogger, og man begynder stille og roligt at skabe et lille netværk. Her er det vigtigt at du kommenterer velovervejet på andre blogindlæg, så andre bloggere vil tage dig seriøst. Samtidig er det utroligt vigtigt at du svarer på de kommentarer der kommer på din blog. Tag dig tid til at svare godt på alle kommentarer så dine læsere følger sig velkomne og har lyst til at kommentere igen.

Når du begynder at kende folk i blog-verdenen, vil du også kunne tilbyde dig selv som gæste-blogger på andre blogs. På den måde vil du også kunne skabe noget trafik på din side, og begynde at bygge dit navn op som blogger. Du kan også være heldig at der er nogen der opdager din blog, og finder den så interessant at de vil skrive om den og linke til den fra deres egen blog. Og jo flere læsere disse blogs har jo flere vil selvfølgelig besøge dig.

Brug sociale medier

En god måde at gøre dig selv synlig på kan også være på de sociale medier. Det kan du gøre på flere måder. Den mest simple er selvfølgelig at dele de blogindlæg du skriver med dine venner og familie på de sociale medier. En anden metode er at du kan tilføje knapper til dine blogindlæg så andre let kan dele dem med andre på deres sociale medier. På den måde kan du nå ud til rigtig mange mennesker.

Til sidst vil jeg sige at der ikke er nogen genvej til at få en masse læsere. Det er hårdt arbejde at starte en blog op og få fat i de første læsere.

Kort sagt: Mine 3 bedste råd

Godt indhold – Skriv gode og fyldestgørende indlæg
Synlig på nettet – Kommenter på andre blogs og del dine indlæg på sociale medier.
Vedligehold din blog – Svar på kommentarer og tilføj mere godt indhold

Er du ved at starte en ny blog op, eller har du lige oprettet din første blog, så anbefaler jeg at du prøver min guide: 28 dage til en succesfuld blog – Guide til at lave en blog