Hvordan kan man tjene penge på at blogge?

blogging level 2
tjene penge på blog

Det folk ofte mener når de spørger: "Hvordan kan man tjene penge på at blogge" er, "Hvordan kan man leve af at blogge", eller "Hvordan tjener jeg nemt og hurtigt lidt ekstra penge og får lidt luft mit stramme budget" - og lad mig slå fast at blogging ikke er nogen hurtig vej til lidt ekstra luft i budgettet. Det tager lang tid, og det første lange stykke tid tjener man ikke ret meget (eller slet ikke noget) - i hvert fald hvis man har en dansk blog. Med tiden kan man, med hårdt arbejde, godt tjene gode penge på en blog, og mange danskere, inklusiv mig selv, lever da også af en blog - men det er altså ikke noget man kommet sovende til!

I dette indlæg vil jeg give dig lidt indsigt i hvilke forskellige måder der er at tjene penge på, når man har en blog.

Trafik er nøglen til indtjening

Hvor meget du kan tjene på din blog afhænger i grove træk af hvor meget trafik din blog har, altså hvor mange der besøger din blog. Typisk vil trafik blive angivet i besøgende pr. måned (hvor mange forskellige personer der besøger din blog på en måned), eller sidevisninger pr. måned.

Der er mange måder at skabe mere trafik på din blog, mine bedste råd er kort fortalt:

 • Skriv godt indhold
 • Sørg for at søgemaskiner som Google kan finde din blog
 • Vær synlig på sociale medier
 • Vær god ved dine læsere
 • Giv ikke op!

Det tager lang tid og hårdt arbejde at få meget trafik på din blog - det er ikke noget der kommer fra den ene dag til den anden.

Der er selvfølgelig nogle blogemner der er mere populære end andre, og der er nogle emner der i forvejen findes rigtig meget om på andre blogs. Hvis der findes mange blogs med emner som dit, vil konkurrencen om læserne være stor, og hvis du vælger en niche med lav konkurrence vil der måske også være færre læsere der er interesseret i emnet. Derfor er mit bedste råd at vælge et emne som du er passioneret omkring. Du kommer nemlig til at bruge mange timer på at skrive om emnet, og dine indlæg bliver bare bedre hvis du skriver om noget der interesserer dig - og gode blogindlæg betyder at læserne vil komme igen.

Så snart du har fået den første trafik på din blog er der en mulighed for at du kan tjene penge på den. Som jeg sagde før trafik = indtjening, så i starten skal du nok ikke regne med den helt store indtjening, men hvis du er klog og har en god strategi, kan du godt tjene penge på en ny blog.

Sådan kan du tjene penge på at blogge

Der er flere forskellige strategier du kan vælge når du vil igang med at skabe en indtjening på din blog. Ofte vil en kombination af de forskellige muligheder være at foretrække, men igen afhænger det meget af din trafik og hvilke emner du skriver om. Hvilken strategi du skal vælge at satse på afhænger også af dig som person. Er du for eksempel god til at sælge dine visioner og få andre med på dine ideer? Så vil du sikkert være rigtig god til at forhandle og samarbejde med virksomheder. Er du mere indadvendt og kan bedst lide at arbejde bagved skærmen, så kan reklamer og affiliateindtjening være din vej til at tjene penge på at blogge.

Affiliate marketing

Affiliate-programmer er nok det der er nemmest at komme igang med som ny blogger. Her behøver du ikke en bestemt mængde trafik eller et antal besøgende. Alle der har en blog kan være med, og det er ikke så svært at tjene penge på at blogge på denne måde.

Hvis du ikke helt ved hvad affiliate er, så får du her et eksempel.

Jeg har købt (eller set) et produkt som jeg er virkelig glad for, det kunne for eksempel være denne sovedragt - jeg vil gerne anbefale andre forældre at købe den hvis de har problemer med at få deres barn til at sove - Jeg deler et såkaldt affiliatelink, eller reklamelink, på min blog og fortæller om produktet. En anden mor, der er træt af ikke at få nok nattesøvn læser mit blogindlæg, klikker på mit affiliatelink til webshoppen der sælger den, og køber en sovedragt. Jeg får en kommission på et aftalt antal % for at have hjulpet en kunde med at finde produktet på webshoppen. Affiliatelinks har ingen betydning for kunden, det koster ikke ekstra at købe igennem et affiliatelink, det er noget den webshop der sælger produktet betaler bloggeren.

Det er umiddelbart en "nem" måde at tjene penge på som blogger, men det kræver selvfølgelig at nogen klikker på dine links og køber produktet du anbefaler. Derfor er det heller ikke en god ide at fylde din blog med affiliatelinks uden omtanke. Brug i stedet affiliatelinks til de produkter du virkelig har afprøvet og er glade for at anbefale til andre. Det giver langt bedre troværdighed blandt dine læsere, og flere affiliatesalg i det lange løb.

Hvis du gerne vil igang med at afprøve affiliatelinks på din blog, kan jeg anbefale at du tager et kig på Partner-ads (reklamelink) - Partner-ads er et affiliatenetværk, der har aftaler med mange hundrede danske virksomheder. Du kan igennem Partner-ads med garanti finde nogle affiliateaftaler der er relevante for din blog og dine læsere. Derudover har de en fantastisk service, og er altid hurtige til at hjælpe hvis man har problemer, jeg bruger dem meget selv! (Det var et eksempel på en anbefaling med et affiliatelink)

Husk at hvis du bruger affiliatelinks, skal du tydeligt markere i dit indlæg at der er tale om et reklamelink.

Sponsorerede indlæg

Sponsorerede indlæg er når en virksomhed eller en person betaler dig for at skrive et indlæg om deres produkt, firma eller service på din blog. Det kan være en ganske udemærket måde at skabe indtjening på din blog, men kræver dog ofte at du har en eller anden form for trafik på bloggen.

Der er flere måder at lave aftaler om sponsorerede indlæg på din blog. Du kan tilmelde dig nogle af de netværk der forbinder bloggere og virksomheder (der findes et par danske hjemmesider og også nogle facebooksider til det formål). Derudover kan du altid vælge at kontakte et reklamebureau og spørge om I skal samarbejde, eller kontakte virksomheder direkte. Når din blog bliver stor, vil du med garanti også få tilbud fra virksomheder som opsøger dig.

Reklamer

Du kan vælge at placere reklamer på din blog, og på den måde skabe noget indtjening. Reklamer kan for eksempel være i form af baggrund, bannere eller billeder i sidebaren på din blog. Hvis du vælger at du gerne vil have reklamer på din blog, er der nogle forskellige måder du kan gøre det på, alt efter hvor meget kontrol du gerne selv vil have over dine reklamer.

Du kan for eksempel vælge at bruge Google Adsense - her finder Google relevante annoncer og placerer på din blog, du er altså ikke selv herre over hvilke reklamer der vises, men det afhænger af hvilke hjemmesider læseren ellers har besøgt.

Du kan også vælge at blive en del af et blogger-netværk, for eksempel Bloggers Delight. De vil hjælpe dig med at lave reklamer på din blog, og vælge hvilke virksomheder du kan reklamere for, men tager selvfølgelig også en bid af indtjeningen for deres arbejde.

Du kan også vælge at placere dine annoncer med omtanke og selv vælge hvad du ønsker at reklamere for. Du kan sælge annoncer til relevante virksomheder for eksempel på månedsbasis, eller du kan vælge at indsætte en reklame til en virksomhed eller webshop med et affiliatelink, så du tjener noget hver gang nogen køber noget igennem din reklame.

Jeg har de sidste år kørt alle mine egne reklamer igennem et netværk der hedder Ezoic (reklamelink). De kan så meget mere end bare at hjælpe med reklamer på din blog, men det er det vi koncentrerer os om her.

Ezoic bruger kunstig intelligens til at finde ud af hvilke reklamer de skal vise til hvilke brugere. Det kan være forskellige typer af reklamer, størrelser og placeringer, og det bliver alt sammen optimeret helt automatisk og forskelligt alt efter hvilken bruger der ser din side.

Hvis du er frisk på at komme i gang med at have reklamer på din blog, og du har over 10.000 sidevisninger, så anbefaler jeg dig at starte hos Ezoic (reklamelink). Det er het jeg har fået den bedste indtjening på at vise reklamer og annoncer på mine hjemmesider, og dem jeg også selv bruger.

Reklamer er ikke nogen hurtig vej til at tjene penge på at blogge, du skal have enten have rigtig meget trafik, eller du skal have nogle gode reklamer som folk vil klikke på. For en ny blogger vil det nemmeste, og det der giver bedst indtjening, være at vise Google Adsense reklamer, men hvis du kan vente med at sætte reklamer på din blog indtil du når 10.000 månedlige sidevisninger, så er det eneste rigtige, efter min mening, at køre reklamerne igennem Ezoic (reklamelink).

Anmeldelser af produkter

Når din blog når en hvis størrelse, kan du også få betaling for at lave anmeldelser af produkter. I starten vil du nok højst sandsynligt blive betalt med at du får lov til at beholde produktet, men det kan ofte være en god ide at kræve en betaling for disse opgaver. Du bliver nemlig beskattet af alle gaver eller sponsorerede produkter du modtager som blogger, så hvis du ikke tager betaling for at anmelde et produkt som du beholder bagefter, så vil du faktisk skulle af med penge for at lave din anmeldelse. Men når din blog får meget trafik vil virksomhederne også være villige til at betale dig for denne type omtale.

Sælg dine egne produkter

Din blog er et godt sted at sælge dine egne produkter. Du kan for eksempel skrive en E-bog om noget du er super god til eller passioneret omkring. Du kan lave et online-kursus eller webinar, hvor du lærer andre om noget du er god til.

Mange bloggere laver E-bøger eller online kurser, og det kan være en ret god måde at tjene penge på. Det er nemlig kun et produkt du skal lave en gang, og så kan du sælge den uendeligt mange gange - et super godt bud på en passiv indkomst, som du kan tjene penge på i lang tid.

Hvis du har noget på hjertet som virkelig kan hjælpe eller inspirere andre kan du også overveje at lave foredrag, kurser eller mentorforløb, som en måde at tjene penge på.

Sælg dine ydelser

Som blogger har du med garanti opnået nogle kvalifikationer som  kan være værdifulde for andre virksomheder. Derfor kan du tilbyde dig som freelance konsulent, og hjælpe virksomeder med de områder du er stærk indenfor. Det kunne for eksempel være:

 • Virtuel assistent, hjælp andre med at drive deres blog
 • Sociale medier-assistent, hjælp virksomheder med at udvikle deres sociale medier
 • Tekstforfatter, skriv tekster for andre blogger, virksomheder eller hjemmesider
 • Webdesigner, tilbyd din hjælp til opsætning af hjemmesider eller blogs
 • Grafisk designer, tilbyd at hjælpe andre med logoer eller layout til deres blog

Listen er sikkert længere, her er blot nogle eksempler - det afhænger alt sammen af hvilke kompetencer du har!

Konklusion: Sådan kan du tjene penge på at blogge

Nu har du lært, at der er mange måder at tjene penge på at blogge. Men hvor skal man så starte. Hvis du gerne vil have en god indtjening på din blog, så kan du arbejde med disse overordnede trin. Husk hele tiden at fokusere på at få mere trafik of skabe godt indhold til din blog - det er grundlaget for at kunne tjene penge på at blogge!

 1. Opret din blog og skriv godt indhold.
 2. Få mere trafik på din blog og fortsæt med at skrive godt indhold.
 3. Tilføj affiliatelinks hvor det er relevant, også helt fra starten.
 4. Tilmeld dig netværkssider der forbinder bloggere og virksomheder og lav sponsorerede indlæg.
 5. Når du når 10.000 månedlige sidevisninger, kan du tilmelde dig Ezoic (reklamelink) og begynde at få penge for at vise reklamer på din blog.

Start med at tjene penge på at blogge idag! Det er faktisk ikke svært, og alle der har en blog kan være med. 

 Ny blogger?

Lær hvordan du opretter din blog og installerer WordPress med mit videokursus "Opret din blog". Det koster 0 kr når du tilmelder dig mit nyhedsbrev.

Når til tilmelder dig, accepterer du cookie- og privatlivspolitik

Flere blogindlæg du måske vil synes om

8 SEO-Værktøjer for begyndere

Aug 29, 2023

Forskellen på Sider og Indlæg i WordPress

Aug 15, 2023

Kom i gang med Chat GPT

Jun 15, 2023