SEO for bloggere: Få din Wordpress-blog til tops på Google

blogging level 1 level 2 level 3
SEO statistik på computer

SEO, eller søgemaskineoptimering, er en afgørende faktor for at øge synligheden af din blog i søgemaskiner som Google. Det giver dig mulighed for at nå ud til flere potentielle læsere og øge trafikken til din hjemmeside. Men, for mange bloggere kan SEO virke som et komplekst emne, der er svært at forstå og implementere. I dette blogindlæg vil jeg gennemgå de grundlæggende elementer i SEO og give dig praktiske tips til, hvordan du kan optimere din WordPress-blog for søgemaskinerne. Læs videre for at lære, hvordan du kan øge din blogs synlighed i søgeresultaterne og tiltrække flere læsere og potentielle kunder. 

Introduktion

Hvad er SEO?

SEO står for Search Engine Optimization, og er et begreb der dækker over de tiltag du gør, for at få din blog eller hjemmeside til at ligge på en højere placering i søgemaskinerne, primært på Google. SEO for bloggere er et kæmpe emne, og der findes specialister der kan hjælpe dig med disse ting, men du kan faktisk gøre meget af arbejdet selv, og få en højere placering på Google hvis du følger mine råd her.

Hvorfor skal du interessere dig for SEO?

Hvorfor jagter vi nu denne øverste placering på Google? Betyder det virkelig så meget?

Ja.. Er mit helt korte svar. En høj placering på Google, er gratis reklame til din blog, og lig med flere besøgende. Det er en “nem” måde at få din blog ud til flere mennesker på, og en super relevant måde, for vælger du de rigtige søgeord, så er det relevante læsere der vil finde din blog på Google, fordi de søger på lige netop dit emne.

Der kan altså være mange gevinster forbundet med at arbejde med SEO, men de umiddelbare er højere placering på Google → flere relevante besøgende på din blog → flere kunder/læsere, og dermed mulighed for en højere indtjening.

Husk også at den organiske markedsføring på Google jo er gratis markedsføring. Du skal ikke betale for at få læserne direkte ind på din hjemmeside fra Google!

Fordele ved at arbejde med SEO på din Wordpress-blog

Der er masser af fordele ved at arbejde strategisk med SEO som blogger, blandt andet:

  • Du kan få gratis trafik fra søgemaskinerne.
  • Du kan blive ved med at få trafik mange måneder og år ud i fremtiden.
  • Du rammer de læsere der virkelig er interresseret i det emne du skriver om, for de har selv søgt på det. 

De tre typer af SEO

Overordnet er der tre forskellige typer af SEO vi arbejder med på vores blog. Teknisk SEO, On-page SEO og Off-page SEO.

Du skal helst have styr på alle tre aspekter for at skabe en succesfuld SEO-strategi for din side. I dette blogindlæg kommer du til at lære hvad de tre begreber dækker over, og hvordan du kan optimere dem.

Søgeordsresearch

Søgeordsresearch er en af de vigtigste faktorer i SEO, da det hjælper dig med at identificere de søgeord og søgetermer, som dine målgruppe bruger, når de leder efter indhold som det du tilbyder. Det er vigtigt at lave søgeordsresearch, fordi det hjælper dig med at optimere din blog for de rigtige søgeord, således at din blog er mere tilgængelig for dine målgruppe og for søgemaskinerne. Søgeordsresearch kan hjælpe dig med at forstå, hvad dine læsere er interesserede i, og hvordan de formulerer deres søgninger. Det kan også hjælpe dig med at identificere nye emner og tendenser indenfor dit emne.

Kom i gang med søgeordsresearch

Det første du kan gøre når du går i gang med at skrive dit indhold, er at se på hvilke søgeord inden for dit emne, der er relevante for dig at arbejde med. Det er der flere forskellige måder at gøre. Jeg anbefaler at du starter med en god brainstorm og herefter bruger Google Ads Søgeordsplanlægning. Det er forholdsvist let at gå i gang med, og du kan få mange ideer til hvilke søgeord du kan arbejde videre med. Det kan også være en god ide at lave en konkurrentanalyse, for at finde ud af hvilke søgeord dine konkurrenter ligger højt på. 

Brainstorm

Det første du skal gøre, er at lave en brainstorm. Det skal du gøre for at have nogle ord du kan undersøge nærmere med de metoder og værktøjer jeg anbefaler du bruger.

Først skriver du alle de emner ned, som du overvejer at blogge om på din side.

Brainstorm på alle ord og emner som passer ind på din side, og som du har passion for at skrive om. Du skal også have ekspertise indenfor de enmer du vælger, det er altså vigtigt at du ved noget om de emner du skal skrive om.

Prøv at lave en struktur for dit indhold. Hvad er dit overordnede emne, og hvilke 3-5 underemer vil du skrive dine blogindlæg indenfor?

Når du har dine emner og underemner, er det en god ide at teste den i Google Ads søgeordsplanlægningsværktøj eller i andre søgeordsværktøjer.

Google Ads søgeordsplanlægningsværktøj

I Google Ads søgeordsplanlægningsværktøj, kan du søge på det søgeord du overvejer at bruge i dit indlæg, og få en masse andre forslag til søgeord der måske er bedre. Derudover kan du se hvor mange søgninger der er på søgeordet pr måned og hvor stor konkurrencen er. 

Du vil helst finde de søgeord hvor der er et højt antal søgninger og en lav konkurrence. Det er dog svært at finde, så man må give sin bedste vurdering når man planlægger søgeord, og veje mulighederne op mod hinanden. 

På en helt ny blog vil jeg anbefale du vælger søgeord med en mindre volumen og en lav komkurrence, for at have en chance for at komme op i søgeresultaterne. Efterhånden som din blog bliver større, kan du begynde at gå efter de større søgeord.

Eksempel på søgeordet “Stress” herunder:

Brug værktøjet til at se om der er søgeord der er bedre end dem du først havde overvejet at bruge, og hold godt øje med om der er nogle emner med lav konkurrence du vil kunne arbejde med.

Konkurrentanalyse

Når du skal i gang med at vælge søgeord på din blog, kan det være meget relevant at se på hvilke søgeord dine konkurrenter får trafik på. Det findes der mange værktøjer til at finde ud af.

Et gratis værktøj, som du kan starte med at bruge, er Ubersuggest. Her kan du indtaste dine konkurrenters domæne, og de hvilke søgeord de får mest trafik på. Hvis du undersøger søgeord fra konkurrenter på din egen størrelse, vil du også kunne se hvilke søgeord de ligger nr 1 på, som du måske kan overtage deres placering på ved at lave bedre indhold end dem.

Når du har en ide om hvilke søgeord du skal arbejde indenfor, er du klar til at gå rigtigt i gang med dit SEO-arbejde på din blog.

Teknisk SEO

Teknisk SEO handler kort og godt om at give Google de bedste forudsætninger for at finde dit indhold på din side. Derfor skal vi gøre det så nemt for Google at få adgang til alle sider og blogindlæg, og vi skal have en struktur, der gør at alt indhold nemt bliver fundet. Der er også nogle andre tekniske aspekter der er gode at få styr på, så du i hvert fald ikke spænder ben for dig selv.

Kom rigtigt i gang med SEO på din blog

Det er aldrig for sent at gå i gang med at optimere din blog til at blive fundet på søgemaskinerne, der er dog nogle ting, der er lettest at gøre fra starten. Når du starter en ny blog, vil jeg derfor altid anbefale dig, at ændre dine indstillinger efter de følgende råd.

Permalink-struktur

Permalinks er de links du skriver i adressefeltet, for at komme til en specifik side på din blog. Det er en god ide at sætte din permalink-struktur rigtigt fra starten, så slipper du for en masse bøvl senere. Det er nemlig lidt mere vanskeligt at ændre hvis du allerede har skrevet en masse indlæg, og har links liggende på andre hjemmesider. 

Dine permalinks retter du i dit WordPress kontrolpanel under ”Indstillinger –> Generelt –> Permanente Links” Du skal vælge den indstilling der hedder ”Navn på indlæg”

Https i stedet for Http

Når du opretter dit domæne hedder adressen noget med http://… – det skal du have ændret til at den hedder https://… Det skal du fordi https, er en sikker forbindelse der krypterer dataen, og det er også noget Google belønner. 

Du har måske set at der nogen gange øverst i din browser står “Sikker” og er en lille grøn hængelås? Så er du på en side med https. Derimod vil din browser advare dig hvis du er på en usikker http-side. Det er altså hverken en fordel for dig, at dine læsere bliver advaret om usikkert indhold på din side, eller at Google straffer dig for ikke at have denne sikre forbindelse. 

For at få din side til at hedde https://… skal du have et SSL-certifikat. Nogle hostingservices, for eksempel One.com (reklamelink) giver dig dette gratis, eller kan du købe et hvis du ikke har et stillet gratis til rådighed. 

XML-sitemap

Et xml-sitemap er en slags oversigt over alle dine sider og blogindlæg. Det er en vejledning til søgemaskinerne om hvilke sider du har, og den fortæller også hver gang der kommer en ny side som du gerne vil have at Google indekserer.

Det første du gør, er at du skal have oprettet et xml-sitemap. Det kan du nemt gøre hvis du bruger Yoast SEO plugin’et på din blog. Derinde kan du nemlig lave et xml-sitemap, og så skal du bare sende det ind så Google kan finde det.

Det gør du inde i Google Search console. Når dit sitemap er indsendt i Search Console, vil Google få besked om nye sider du gerne vil have indekseret igennem dit sitemap. Det er virkelig smart, og kun noget du skal sætte op en gang.

Brugeroplevelse

Noget der er meget vigtigt at tænke på når man laver sin blog og sine blogindlæg, er brugeroplevelsen. Overvej nøje hvordan læserne bevæger sig rundt på siden. Jo bedre læserne opfatter dit indhold, jo mere klikker de rundt og jo længere tid bruger de på siden! 

Det er noget Google er begyndt at få øjnene op for. Giv brugerne en god oplevelse på din blog, og gør Google glad samtidig.  

Sidens loadhastighed

En del af det med at give en god brugeroplevelse handler om hvordan dit indhold er organiseret, skrevet og opsat, men der er også nogle tekniske aspekter ved det med brugeroplevelse. 

Blandt andet er det super vigtigt at siden loader hurtigt, det er noget der bliver belønnet i stor stil. Loadhastigheden kan optimeres for blandt andet at afhjælpe en høj afvisningsprocent, da mange lukker sider ned med langsom loadhastighed. 

For at optimere sidens loadhastighed er der flere ting du kan gøre – du skal huske at komprimere dine billeder, undgå for mange redirects, og det kan være en god ide at have en cacheløsning på din hjemmeside. Det kan enten være igennem din host eller du kan bruge et plugin til det.

Mobilvenlighed

Det er vigtigt at din hjemmeside er mobilvenlig. Faktisk indekserer Google din hjemmeside igennem mobilversionen, så det er virkelig vigtigt at dine funktioner, menuer og dit indhold virker perfekt på mobilen.

Derudover er det selvfølgelig også vigtigt at mobiloptimere din hjemmeside, fordi størstedelen af dine læsere helt sikkert vil besøge din side på en mobil.

Brugerengagement

Noget af det Google er begyndt at belønne i højere grad er brugerengagement i forskellige afskygninger. Jo mere dine brugere interagerer med indholdet på din blog, jo bedre. Der er forskellige faktorer du kan se nærmere på, blandt andet er afvisningsprocenten, antal sider pr. session, antallet af tilbagevendende besøgende, tid der bliver brugt på siden og hvor mange links der klikkes på. Med andre ord skal du sikre at dine læsere får en god oplevelse, brugbar viden og en god grund til at komme tilbage.

Off-page SEO

Off-page SEO handler om alt det der ikke foregår på din egen hjemmeside. Det handler i høj grad om at du skal opbygge dit brand og din autoritet online for at vise både dine læsere og Google at du ved hvad du snakker om.

Ekstern linkbuilding

Ekstern linkbuilding er, i modsætning til intern linkbuilding, links på andre hjemmesider end din egen. Hvorfor skal vi så gå op i det? Det skal vi, fordi Google ser på hvordan andre sider linker til din blog, og belønner blogs der linkes til på veletablerede relevante hjemmesider. 

Det gør nemlig at Google anser dit indhold som relevant kvalitetsindhold, og derfor vil det komme højere op i søgeresultaterne.

Der er flere måder at få links til din blog på. Typisk deler vi det op i to typer af eksterne links. Organiske links (dem der kommer af sig selv, uden at du selv gør noget for det), det er dem vi elsker mest, fordi det viser at du laver godt indhold, som andre har lyst til at linke til.

Byggede links, er derimod links du selv arbejder for at få placeret på relevante hjemmesider af høj kvalitet. Det kan være at du skriver et gæsteindlæg på en anden sider, og inkluderer dit link, eller det kan være, at du betaler nogen for at skrive et indlæg om dig på deres blog, og dermed laver et sponsoreret link. Det er i mod Googles retningslinjer at købe links på andre sider, så det anbefaler jeg altså ikke at du gør.

Mit råd når det kommer til linkbuilding, er at du skal lave så godt indhold at andre får lyst til at linke til det. Det er helt klart den bedste strategi, men det er også en langsigtet strategi, og du vil altså ikke se resultater af de arbejde lige med det samme. Men vær tålmodig, så skal det nok lykkes!

Ekspertise og autoritet

Ud over at få links fra andre sider, så bør du også arbejde med at opbygge din online autoritet og klarlægge din ekspertise. Det er der mange måder at gøre på, men det handler om at du skal gøre det klart hvorfor du er kvalificeret til at snakke om disse emner.

Du kan for eksempel skriver om hvilken uddannelse, kurser og erfaring du har, og linke din hjemmeside sammen med din LinkedIn-profil, for at gøre det tydeligt. Du kan skrive artikler i fagblade eller noget helt andet. Der er rigtig mange måder at gøre det på.

Sociale medier

Sociale medier kan sagtens være en del af din Off-page SEO-strategi. Det kan være du har sociale medier hvor du linker til indholder på din side jævnligt, og det kan også være at andre linker til dit indhold fra deres sociale medier. Aktivitet omkring din hjemmeside på sociale medier kan også være signaler til Google om at din hjemmeside er værdigfuld, og det kan også gøre at den kommer højere op i søgeresultaterne.

On-Page SEO

On-page SEO handler om alt det der foregår på din side. Det handler om hvordan du optimere dine blogindlæg og dine sider til at blive fundet på de søgeord du har planlagt at du skal findes på.

Optimering af blogindlæg

Der er nogle generelle ting, du skal være opmærksom på i forhold til SEO, når du skriver dine blogindlæg. Det kan være en god ide at have disse punkter i tankerne, når du skriver dine blogindlæg, og sikre at de alle er på plads, inden du trykker på “udgiv”. 

Overskrifter

Det er vigtigt, at du opdeler dine blogindlæg, og tilføjer et passende antal afsnit og overskrifter. Overskrifterne skal have et hierarki, som du bør bruge når du SEO-optimerer dine blogindlæg. Du skal have en (kun en) H1 overskrift, det er hovedoverskriften på dit indlæg. Derudover kan du opdele teksten i et passende antal H2, H3 og evt. H4 (osv) overskrifter.

Fokussøgeord

Vælg et fokussøgeord ved at lave en søgeordsanalyse. Gør det klart for dig selv, hvilket/hvilke søgeord du ønsker at indlægget bliver fundet på, på Google-søgninger.  

Brug dit fokussøgeord rigtigt:

  • Søgeordet skal bruges naturligt og jævnligt igennem teksten.
  • Dit søgeord skal helst stå i starten af dit blogindlæg (1. afsnit)
  • Titlen skal indeholde søgeordet
  • Metabeskrivelsen skal indeholde søgeordet
  • Din overskrift (H1) skal indeholde søgeordet
  • Nogle af dine underoverskrifter (H2) skal indeholde søgeordet
  • Dine billeders Alt-beskrivelse skal indeholde søgeordet hvis det er relevant
  • Brug ikke samme fokussøgeord på flere forskellige sider eller indlæg på din blog

URL

WordPress vil lave en automatisk genereret url, baseret på dit indlægs navn. Det kan dog godt betale sig at tjekke den inden du udgiver indlægget. Du bør fjerne evt. stopord i url’en, for at optimere den bedst muligt. Stopord, er ord der er “ligegyldige” i forhold til indholdet. Det kan for eksempel være ord som “og”, “er”, “for” osv., dem bør du fjerne fra din url.  

OBS hvis du ændrer url på gamle indlæg skal du lave en 301 redirect!

Hvis du af den ene eller den anden grund vælger at ændre url på et af dine gamle indlæg, så skal du lave en omdirigering så folk der benytter det gamle link, bliver sendt til den nye url. Det er lidt besværligt, så det er en god ide at gøre det rigtigt fra starten!

Kategorier og tags

Det er vigtigt at give dine blogindlæg de rigtige tags, og lægge dem i passende kategorier. Det giver både dine læsere den bedste oplevelse på din blog, men det hjælper også Google med at indeksere dit indhold rigtigt. Så brug lidt tid på at udvælge nogle hovedkategorier på din blog, og giv eventuelt dine indlæg nogle passende og sigende tags, så har du større chance for at stryge til tops på Google.

SEO-optimer dine blogindlæg i WordPress med “Yoast SEO”

Det er godt at vide alle disse SEO-tricks, men hvis du bruger WordPress som platform (og det gør du forhåbentlig), så er der faktisk en masse hjælp at hente. 

Du skal hente og installere plugin’et “Yoast SEO”. Dette plugin hjælper dig med at huske på alle de regler og tips jeg her har delt med dig. Når du har installeret plugin’et, og du har skrevet dit blogindlæg, så vil du i bunden finde en ekstra boks med SEO-informationer fra Yoast SEO. 

Her gælder det så om, at få så mange af felterne som muligt til at blive grønne. Jo flere grønne cirkler, jo bedre SEO-optimeret er dit blogindlæg eller din side. Cirklerne bliver grønne når du følger instruktionerne, og optimerer dit blogindlæg efter dem. Derudover kan Yoast også hjælpe dig med at vurdere hvor letlæseligt dit indlæg er, og hvordan det vil se ud når det bliver delt på Facebook.

Det er altid vigtigt at huske på at skrive til mennesker, så det handler ikke om for alt i verden at få alle cirklerne i Yoast til at blive grønne. Teksten skal give mening, og en eller to røde cirkler betyder ikke at du ikke kan blive nr. 1 på Google. Tvært i mod har du faktisk bedre chancer hvis du skriver et blogindlæg der giver mening og er let at læse frem for et der er “overoptimeret”.

Intern linkbuilding

Intern linkbuilding handler om at opbygge din linkstruktur internt på din egen blog. Det er noget der hjælper Google når den skal indeksere din blog, og det giver dine læsere en bedre oplevelse. Derudover kan en god intern linkstruktur, der sender dine læsere rundt igennem relevant indhold, være med til at sikre at dine læsere bliver længere tid på din blog, og det er også noget Google elsker.

Når du skal opbygge din interne linkstruktur, er det vigtigt at du ser på dit indhold, og vurderer hvilket indhold der er relevant i forhold til hinanden. Du bør have nogle såkaldte hjørnestensartikler, “hovedblogindlæg”, som er her du gerne vil lede alle dine læsere hen på et tidspunkt igennem deres rejse på din blog. Det er typisk gode, velskrevne og meget dybdegående blogindlæg, som beskriver et af hovedemnerne på din blog.

I dine almindelige blogindlæg bør du altid linke til dine relevante hjørnestensartikler, og også gerne andre relevante blogindlæg. Sørg hele tiden for at give din læsere muligheden for at læse videre et andet sted på din blog når han/hun er færdig med et indlæg.

Brug gerne 2-3 interne links til alle dine blogindlæg, og vær strategisk med hvor du sender dine læsere hen.

Udadgående links

Ud over at linke til dine egne blogindlæg, er det også vigtigt, at du linker til andre relevante hjemmesider og blogs af høj kvalitet. Det gør at Google vil kæde dig sammen med disse hjemmesider, og derfor vil din side være en side, som de vil se nærmere på. Det er vigtigt at det vil være links der er brugbare for dine læsere, og at indholdet på de sider du linker til, er relevant i forhold til dit indhold.

Så når du kommer med påstande på din blog, så husk at link til nogle anerkendte kilder af høj kvalitet, det viser Google at du har styr på dine emner.

Opdater dit blogindhold!

Hører du til den type blogger der skriver, udgiver og promoverer et indlæg, og herefter glemmer alt om det? Det kan være farligt hvis man ser på SEO. Du går nemlig glip af en masse hvis du ikke optimerer dit gamle indhold jævnligt.

Opdater dit indhold jævnligt

Tilføj nye informationer, udskift links, kom med opdateringer og lav evt. viderestillinger hvis det er nødvendigt. Dit blogindlæg er IKKE færdigt selvom du har trykket på udgiv, du skal sørge for at indholdet altid er up to date – Google belønner opdateringer af indhold i stor stil i søgeresultaterne.

Evaluer dine resultater

Det er super vigtigt for dig at evaluere dit indhold på din blog løbende. Hold blandt andet øje med hvilke indlæg er de mest læste, de mest delte på de sociale medier og hvilken side flest personer skriver sig op til dit nyhedsbrev fra. For at opnå gode placeringer på Google, er det vigtigt at dit indhold er noget dine læsere kan lide, og du bør skrive meget indhold i den kategori dine læsere foretrækker.  

Google Analytics

Det vigtigste at få sat op fra starten er Google Analytics. Her kan du holde øje med antal besøgende, sidevisninger, målgrupper og en hel masse andre ting. I forhold til SEO bør du holde øje med hvilke sider dine læsere besøger mest, og også ting som hvor lang tid dine læsere bruger på siden og hvor mange sider de besøger af gangen er relevante. Når du har fået styr på de grundlæggende ting i Google Analytics, kan du gå på opdagelse. Det kan nemlig fortælle dig rigtig mange brugbare ting om din blog. Du finder Google Analytics her  

Google Search Console

For at vurdere om du har gjort dit SEO arbejde godt nok, kan du bruge Search Console. Her kan du se hvilke søgeord din blog bliver fundet på, hvor mange eksponeringer du har på de forskellige søgeord og hvor mange af dem der ser dit link på Google, der faktisk klikker på det. Det er super god viden for dig. Du kan også se hvilken position på Google de forskellige søgeord har, så du nemt kan arbejde med specifikke søgeord for at få dem til tops. 

Det er lidt mere avanceret at bruge end Google Analytics, men du kan få rigtig meget ud af det, hvis du sætter dig en smule ind i begreberne og programmets muligheder. Jeg bruger det til at finde de søgeord, jeg har som en placering 4-8 på Google, og optimerer dem yderligere så jeg forhåbentlig kommer helt i top. Gå efter at have en placering 1-3 på dine søgeord – det er ikke mange af dem der søger der når ned til nr. 4-8 resultat før de klikker på noget. Du finder Google Search Console her

Det bedste SEO-værktøj for bloggere

Er du klar på at arbejde seriøst med SEO på din blog? Så vil jeg klart anbefale at du tager et kig på at danske SEO-værktøj Morningscore.

Efter min mening er det det bedste SEO-værktøj for bloggere, fordi det er et godt allaround SEO-værktøj, og så er det virkelig nemt at bruge. Derudover er det et dansk værktøj, så her kan alle være med.  

Prøv Morningscore gratis i 14 dage (reklamelink)

6 SEO fejl (som er typiske for bloggere) du aldrig må lave!

Afslutningsvist har jeg 6 SEO fejl jeg gerne vil dele med dig. Nogle helt typiske Blogger-SEOfejl. Ting som mange bloggere gør, men som er rigtig skidt når vi snakker søgemaskineoptimering og især SEO for bloggere, og som kan skade din blogs placering på Google både nu og i fremtiden.

1. Underdomæne

Du kender dem sikkert – domæner der hedder noget ala minblog.blogspot.dk eller minblog.wordpress.com eller noget i den stil. Det er det, der hedder underdomæner, og noget du altså skal bevæge dig langt udenom, hvis du vil have en professionel blog, som ligger højt på Google. 

Disse underdomæner gør det rigtig svært at få dine indlæg op på Google-søgningerne, og du spænder altså ben for dig selv ved at bruge dem. Køb i stedet dit eget domæne fra starten, det er både mere professionelt og bedre for SEO.

2. Duplicate content

For at give dine blogindlæg de bedste betingelser, er det vigtigt med unikt originalt indhold. Derfor må du aldrig kopiere tekst, enten fra andre sider (det er også ulovligt) eller fra dine egne sider. 

Ligger dit indhold flere steder på nettet, er det det vi kalder duplicate content, eller duplikeret indhold, og det er altså noget Google straffer hårdt. Så unikt og originalt indhold er vejen frem.

3. Skriver til søgemaskinerne

Man kan blive helt opslugt af det her SEO, der kan gå sport i det, og man kan miste overblikket og fokus på, hvad der virkelig er vigtigt. 

Husk på at du på din blog skal skrive til mennesker, og ikke til søgemaskiner. 

Du kan nemt blive så forblændet af fokussøgeord og søgeordstæthed, at du helt glemmer at dine blogindlæg skal skrives til virkelige mennesker. Husk altid at sæt læseoplevelsen først, det kan Google faktisk rigtig godt lide. Hvis dine indlæg er godt opbygget, med links der giver mening og et godt flow – så bliver du belønnet af Google.

4. Skriver for mange korte indlæg

Det kan være fristende at udgive små blogindlæg dagligt, men det kan faktisk godt betale sig at tænke på dit blogindholds kvalitet frem for kvantitet. Det kan altså være en god ide at udgive indhold lidt sjældnere, og i stedet for bruge tiden på virkelig at skrive nogle gode og gennemarbejdede blogindlæg. 

5. Glemmer at SEO-optimere hvert indlæg

Hver gang du har skrevet et indlæg, er det vigtigt at du får tilføjet de nødvendige tags, fokussøgeord og andre relevante parametre. Min anbefaling er, at du kommer ind i en god vane med at SEO-optimere alle blogindlæg inden du udgiver dem. På den måde giver du dit nye blogindlæg de bedste betingelser for at blive læst. 

6. Bruger ikke No-follow links

Dette afsnit er særligt henvendt til bloggere. Hvis du som blogger udgiver et sponsoreret indlæg, eller et indlæg med affiliatelinks, så SKAL du tilføje et no-follow tag til dit link. Google har været ude og fortælle, at de straffer de bloggere der kaster om sig med betalte links uden at bruge no-follow, så det skal du huske.

Er du klar til at arbejde med SEO på din blog? Hent først disse 5 FEJL DU IKKE MÅ LAVE

 Ny blogger?

Lær hvordan du opretter din blog og installerer WordPress med mit videokursus "Opret din blog". Det koster 0 kr når du tilmelder dig mit nyhedsbrev.

Når til tilmelder dig, accepterer du cookie- og privatlivspolitik

Flere blogindlæg du måske vil synes om

8 SEO-Værktøjer for begyndere

Aug 29, 2023

Forskellen på Sider og Indlæg i WordPress

Aug 15, 2023

Kom i gang med Chat GPT

Jun 15, 2023