
Din blogs succes afgøres af dine blogindlæg. Godt indhold = en god blog. Overordnet set i hvert fald. Derfor er det vigtigt at fokusere på at skrive nogle rigtig gode blogindlæg, især i starten af din blogger-karriere, hvor du nemt kan blive distraheret af andre ting. Basen for en god blog, er gode blogindlæg.
Find dit formål
Det første du skal gøre, når du skriver et blogindlæg, er at bestemme dit formål med indlægget. Det vil hjælpe dig med at skrive et godt indlæg og igennem skriveprocessen at holde øje med målet, så du ikke kommer på afveje.
Spørg altid dig selv hvad det er du gerne vil fortælle med dit indlæg inden du går i gang med at skrive det.
Der kan være mange formål med blogindlæg, her er lidt inspiration:
- At oplyse dine læsere om ting du ved noget om
- At starte en debat med dine læsere om et bestemt emne
- At skabe opmærksomhed om noget (fx et event, et produkt eller et firma)
- At anmelde et produkt
Når du har gjort klart hvad dit formål er, kan du gå igang med at skrive dit indlæg.
Identificer din modtager
Hvem skriver du til?
Hvis din modtager er meget lig dig selv, er det måske ikke så svært at finde ud af hvordan din tekst skal skrives. Du kan blot skrive det som du selv gerne vil læse det.
Hvis din ønskede læser ligger langt fra din egen person, kan du prøve at sætte en identitet op for ham/hende. Forestil dig din ideelle læser i kun én person. Hvor gammel er personen, hvad der hans/hendes værdier, ønsker og mål.
Hvordan kan du hjælpe personen? Måske kender du en der minder om din ideelle læser? Hvordan ville du kommunikere dit emne til dem?
Hvilket sprog ville du bruge, og hvor meget viden har de evt. på forhånd? (din mor, onkel, skolelærer eller en fra en tv-serie).
Vær ærlig og vær dig selv
Ærlighed er noget der vægtes højt når vi taler om online content. Derfor er det vigtigt at du er ærlig, og er dig selv i dine indlæg.
En ting er at have et godt indhold, men hvis du ikke er ærligt, og man ikke tror på dig mens man læser, kommer læserne ikke tilbage.
Hvis du derimod finder din egen skrivestil, og holder fast i den personlighed der ligger bagved, så vil læserne hænge fast.
Godt layout til dine blogindlæg
En anden vigtig ting når du skal skrive et godt indlæg, er at gøre det let at læse.
Det kan du gøre ved først og fremmest at have en god overskrift på dit indlæg. En overskrift skal både tiltrække læsere, men også fortælle hvad dit indlæg handler om. På den måde sikrer du at din blog vil blive fundet af læsere der lige præcis er interesseret i det emne du skriver om.
Derudover skal du opdele dit blogindlæg i passende afsnit og bruge underoverskrifter. Det gør at læserne let kan skimme igennem din tekst, og finde de passager der er interessante for dem.
Samtidig optimerer du dit indlæg til at blive fundet på søgemaskinerne. Du kan tilmed fremhæve vigtige ord eller sætninger med fed, bruge bullet points, eller på anden måde bruge en formatering der gør teksten let at skimme og læse.
Derudover er det vigtigt at du skriver i et sprog der er let at forstå, og så skal du huske at læse korrektur på dine indlæg, så den ikke er smækfyldt med stavefejl. Enkelte slåfejl kan man som regel se ud over, men mange fejl, gør det svært at læse en tekst, og din mening med teksten kan blive uklar.
Blogindlæg layout skabelon
Jeg har en skabelon jeg selv bruger når jeg skal skrive blogindlæg. Den kan du se herunder.
Du kan bruge min skabelon som guide når du skal skrive dine egne blogindlæg, eller tilpasse den og lave din egen skabelon.
Vær engageret
Vigtigst af alt er, at du skal skrive om noget du virkelig brænder for.
Det er altid vigtigt at du selv får noget ud af at skrive dine blogindlæg, og ikke kun tænker på hvad læserne vil høre. De gode og succesfulde blogs er dem hvor man som læser kan mærke, at bloggeren virkelig brænder for sit emne. Det giver livlige og spændende indlæg.
Jeg siger ikke at man ikke kan skabe en god indtjening på en blog med et emne man synes er røvsygt, men lets face it, pengene kommer ikke rullende ind over night, og man kommer til at brænde helt ud hvis man skal skrive ret mange indlæg om noget man hader.
Som med så meget andet, så gør øvelse meter. Så start med det samme, og øv dig i at skrive spændende og gode indlæg.
Vær grundig
Noget af det aller vigtigste når du skriver blogindlæg, er at du er bedre end de andre.
Folk skal finde dit indlæg øverst på Google eller klikke ind på dit blogindlæg når de ser det i deres feed. Det betyder at du er nød til at være grundig.
Du skal simpelthen skrive et indlæg der er af højere kvalitet end dine konkurrenter. Ellers er der aldrig nogen der finder dig. Det betyder også at det er no-go med små korte blogindlæg, uden reelt indhold der løser et specifikt problem for din læser.
En god tommelfingerregel siger at du skal sigte efter at skrive minimum 500 ord pr blogindlæg, og meget gerne 1000 hvis du kan. Alt hvad du skriver skal selvfølgelig være væsentligt og af høj kvalitet frem for alt. Men konkurrencen om pladserne øverst på Google bliver større og større, og hvis du vil være med, skal du virkelig give den gas med grundigt og gennemarbejdet indhold.
Husk dit Call to action!
Som du måske så i min skabelon højere oppe, så skal et blogindlæg afsluttes med en Call to action.
En opfordring til at få dine læsere til at skride til handling.
I langt de fleste tilfælde skal din Call to action resultere i at dine læsere skriver sig op til dit nyhedsbrev. Men i nogle tilfælde kan det også være at du vil have dem til at lægge en kommentar, følge dig på Instagram eller måske sende dig en mail.
Husk at fortælle folk hvad du vil have de skal gøre nu hvor de er færdige med at læse dit indlæg.
Her kommer min Call to action:
Når du er færdig med at læse dette blogindlæg, ved du hvordan du skal skrive gode blogindlæg. Men ved du hvad du skal huske før og efter du udgiver dit indlæg?
Hent blogindlæg-tjeklisten herunder, og være sikker på at du husker det hele!
Ny blogger?
Lær hvordan du opretter din blog og installerer WordPress med mit videokursus "Opret din blog". Det koster 0 kr når du tilmelder dig mit nyhedsbrev.
NĂĄr til tilmelder dig, accepterer du cookie- og privatlivspolitik