Sådan planlægger du dine blogindlæg i WordPress

blogging level 1 wordpress
Planlæg blogindlæg wordpress

At drive en blog og blive ved med at udgive nyt indhold jævnligt kan være hårdt arbejde. Derfor kan du hjælpe dig selv ved at planlægge dit indhold ud i fremtiden. På den måde kan du sagtens trække stikket og holde ferie med familien eller tage en skærmfri weekend uden forstyrrelser. Læs med her og lær hvordan du planlægger dine blogindlæg så de automatisk udkommer i WordPress.

Hvorfor planlægge blogindlæg på forhånd?

At drive en blog kan være en udfordring, især når det kommer til konstant at udgive nyt indhold af høj kvalitet. Der er mange arbejdsopgaver, for eksempel at finde inspirerende emner, skrive indholdet, optimere det til søgemaskinerne og promovere det på de rigtige platforme.

At planlægge dine blogindlæg i fremtiden kan hjælpe dig med at angribe arbejdsopgaverne på en mere effektiv måde. Der er mange gode grund til at planlægge dine blogindlæg i fremtiden.

 1. Du vil have mere tid til at producere kvalitetsindhold

Når du planlægger dine blogindlæg, giver du dig selv mere tid til at producere kvalitetsindhold. Det betyder, at du ikke vil skulle stresse over at skrive et indlæg på kort tid, eller at offentliggøre indlæg, som ikke er helt færdige. Ved at planlægge dit indhold i god tid, vil du have tid til at gennemgå og redigere dine indlæg. Dette vil også forbedre kvaliteten af dit indhold og give dine læsere en bedre oplevelse, og så er det selvfølgelig også noget Google elsker når vi snakker SEO.

 1. Du kan udgive indhold regelmæssigt

En anden fordel ved at planlægge dine blogindlæg i fremtiden er, at du kan opretholde en regelmæssig tidsplan.

Når du har en planlagt tidsplan, kan du offentliggøre dine indlæg på de samme dage hver uge eller måned. Det vil gøre det nemmere for sig selv, dine læsere ved hvad de kan forvente, og så er det super godt for din placering på Google.

 1. Du vil have mere tid til at promovere dit indhold

At promovere dit indhold er lige så vigtigt som at skrive det. Måske faktisk vigtigere nogle gange. Hvis ingen læser dine indlæg, vil du ikke få nogen værdi ud af dit hårde arbejde.

At promovere dit indhold kan også være tidskrævende. Når du planlægger dine blogindlæg i fremtiden, vil du have mere tid til at promovere dine indlæg og bedre tid til at teste hvad der virker for dig. Du kan også overveje om du skal planlægge dine sociale medier samtidig, for at gøre det endnu nemmere for dig selv.

 1. Du kan holde ferie med god samvittighed

En anden fordel ved at planlægge dine blogindlæg i fremtiden er, at du kan forudse ferier og andre vigtige begivenheder. Hvis du ved, at du vil være væk i en uge eller to, kan du planlæg

dine indlæg på forhånd, så dine læsere stadig vil have noget at læse, mens du er væk. Dette vil også sikre, at du ikke går glip af nogen vigtige emner eller begivenheder, som kan være relevante for din blog.

 1. Du kan øge din produktivitet og effektivitet

At planlægge dine blogindlæg kan faktisk også øge din produktivitet og effektivitet. Ved at have en klar plan og tidsplan for dit indhold, vil du have en bedre forståelse af, hvad du skal skrive om og hvornår. Det kan hjælpe dig med at fokusere mere på skrivningen og mindske distraktioner. Det kan også hjælpe dig med at organisere dine tanker og ideer bedre, så du kan skrive mere effektivt.

Jeg kan godt lide at lave blokke af tid i min kalender hvor jeg skriver en masse indhold på en gang. Det er super godt for min produktivitet. Når man arbejder på denne måde, er det nødvendigt at man kan planlægge sine blogindlæg så de udkommer automatisk spredt ud over hele måneden.

Det skal jeg nok vise dig hvordan du gør lige om lidt...

Ting du skal tjekke inden du planlægger dit blogindlæg

Før du trykker på knappen "Planlæg", er der nogle vigtige ting, som du bør tjekke for at sikre, at dit indlæg er helt klar. Husk at tjekke:

 1. Stave- og grammatikfejl

Det første, som du skal tjekke, er eventuelle stave- og grammatikfejl. Stavefejl kan distrahere dine læsere og få dit indhold til at se uprofessionelt ud. Stave og grammatikfejl kan også gøre det svært at forstå dit indhold. Der kan selvfølgelig ske fejl, jeg laver da også selv en masse fejl i mine blogindlæg, men hvis du kan fjerne de værste inden du planlægger indlægget, så er det super godt.

 1. Formatering 

Formatering er vigtigt, fordi det kan gøre dit indhold mere læsevenligt. Sørg for at dit indlæg er organiseret og nemt at skimme og læse. Brug overskrifter, punktopstillinger og billeder til at bryde dit indhold op og gøre det mere interessant.

 1. Links

Links er en vigtig del af et blogindlæg, både i forhold til hvordan dine læsere bevæger sig rundt på sin side og i forhold til SEO. Sørg for at dine links virker, og at de fører til relevante og pålidelige kilder.

 1. SEO

SEO handler om at optimere dit indhold til at rangere højt i søgeresultaterne på Google. Sørg for at inkludere relevante nøgleord i dit indlæg, og at du har inkluderet metadata som title-tag og meta beskrivelse. Lær mere om hvordan du SEO-optimere dine blogindlæg her.

 1. Call-to-Actions (CTA)

En CTA er en opfordring til dine læsere om at udføre en handling. Det kan være at tilmelde sig dir nyhedsbrev, downloade en e-bog eller dele dit indlæg på sociale medier. Sørg for at have en klar CTA i dit indlæg for at opfordre dine læsere til at interagere med dit indhold. Det er altid vigtigt at fortælle din læser hvad næste skridt er, efter de har læst dit blogindlæg.

 1. Mobilvenlighed

De fleste bruger deres mobiltelefoner til at læse blogs, så det er vigtigt, at dit indlæg er mobilvenligt. Test dit indlæg på din mobil for at sikre, at det ser godt ud og fungerer korrekt inden du planlægger det.

 Sådan planlægger du dit blogindlæg i WordPress (trin for trin)

Formålet med at planlægge dit blogindlæg, er at de udkommer automatisk på en bestemt dag og på et bestemt klokkeslet. 

Når dit indlæg er helt færdigt, og du er klar til at udgive det, skal du i stedet for at udgive det direkte planlægge det til en dato og et tidspunkt. 

Det gør du i WordPress ved at klikke i sidebaren under indlæg, hvor der står "Øjeblikkeligt"

Når du klikker på knappen, vil en lille kalender åbnes, og du kan klikke på den dato og vælge det klokkeslet dit blogindlæg skal udkomme på.

Når du vælger et tidspunkt, der ligger ude i fremtiden vil teksten på knappen ændre sig fra "Udgiv" til "Planlæg", og når du klikker på knappen "Planlæg" vil dit blogindlæg blive planlagt, og automatisk udkomme på det tidspunkt du har angivet.

At planlægge dine blogindlæg i fremtiden kan være en stor fordel alle bloggere. Det kan hjælpe dig med at producere bedre indhold, udgive efter en regelmæssig tidsplan, promovere dit indhold bedre og øge din produktivitet og effektivitet. Hvis du ikke allerede har prøvet at planlægge dine blogindlæg, så prøv det, og se om du ikke også synes det bliver meget nemmere at nå dine mål. 

 

 Ny blogger?

Lær hvordan du opretter din blog og installerer WordPress med mit videokursus "Opret din blog". Det koster 0 kr når du tilmelder dig mit nyhedsbrev.

Når til tilmelder dig, accepterer du cookie- og privatlivspolitik

Flere blogindlæg du måske vil synes om

8 SEO-Værktøjer for begyndere

Aug 29, 2023

Forskellen på Sider og Indlæg i WordPress

Aug 15, 2023

Kom i gang med Chat GPT

Jun 15, 2023