
Hvad skal jeg skrive om? Hvis du er ny blogger, så mangler du måske ideer til hvad du kan blogge om, eller viden om hvilke emner der vil give bedst mening for dig at blogge om. Det er nemlig ikke altid smart bare at blogge om de ting du har lyst til. Derfor bør du altid lave lidt research forud for dine blogindlæg. Det kan nemlig hjælpe dig både med opbygningen af dit blogindlæg, og også med at få mere trafik til din blog på den lange bane.
Som ny blogger har du måske ikke så mange følgere på de sociale medier, eller en kæmpe stor email-liste du kan sende dit nye blogindlæg til. Derfor bør du fokusere (i hvert fald i nogen grad) på den trafik du kan få fra Google. Den organiske og gratis trafik som bliver større og større som en snebold du skubber foran dig igennem din bloggerkarriere.
Start med longtail keywords med lav konkurrence
Når du skal i gang med at vinde nogen pladser i Google-søgningerne, skal du fokusere på emner med lav konkurrence. Du skal ikke starte med at "angribe" de store spillere med masser af erfaring og autoritet, nej du skal gå efter de søgeord der har lav konkurrence, og det er ofte dem vi kalder longtail keywords.
Et longtail keyword er en søgeordsfrase med flere end tre ord (cirka).
Et eksempel kan være søgefrasen "Hunderacer", det er mange søgninger men også høj konkurrence hvis din blog er helt ny. Det er et shorttail keyword. Hvis du i stedet går efter et longtail keyword som "bedste hunderacer til børn", så er der langt færre søgninger pr måned, men konkurrencen er til gengæld også meget lavere. Du har derfor langt større chance for at komme i toppen af Googles søgeresultater hvis du går efter longtail keywords.
Find longtail keywords inden for din niche
Der findes forskellige værktøjer du kan bruge til at opdage disse longtail keywords. Når du starter ud med at skulle lave keyword research kan du komme langt med at bruge Google og det gratis værktøj Ubersuggest.
Lad os tage eksemplet med hunderacer igen
Her kan du foreksempel starte med at skrive "hunderacer" i Googles søgefelt, og se hvad Google selv foreslår. Klik så på en af forslagene for eksempel "hunderacer små". Nu får du nye forslag til longtail keywords. Du kunne for eksempel skrive om "Små hunderacer til lejlighed" eller "Små hunderacer der ikke fælder". Det er gode eksempler på longtail keywords.
Se søgevolumen med den gratis udvidelse Keyword Surfer
Måske har du lagt mærke til at når jeg søger på Google, får jeg med det samme vist hvor mange søgninger en søgeordsfrase har om måneden. Altså hvor mange der søger på den frase - CIRKA. Det er altså ikke et eksakt tal, og fordi nogen longtail keywords har 0 søgninger kan der stadig godt være nogen der søger på det, og det kan nogle gange godt være en god ide at skrive om emnet og komme til tops på den søgefrase.
Du finder Keyword Surfer i din Crome browser. Klik på de tre prikker i højre øverste hjørne --> Flere værktøjer --> Udvidelser og søg på Keyword Surfer.
Brug Ubersuggest til at finde longtail keywords med lav konkurrence
Det gratis værktøj Ubersuggest er godt når du har en ide om hvilket blogindlæg du vil skrive. Har du for eksempel besluttet dig for at skrive om små hunderacer, så kan Ubersuggest give dig ideer til titler på blogindlæg du kan give dig i kast med. Du kan også se konkurrencen på de forskellige søgeordsfraser direkte i Ubersuggest. SD er et udtryk for hvor svært det er at få en god placering på søgeordsfrasen. 0 er det nemmeste og 100 er det sværeste. Derfor bør du starte med de nemmeste, altså dem hvor SD er så tæt på 0 som muligt.
Start med at finde søgeordsfraser hvor SD er så lille som muligt
Når du begynder at få placeringer inden for emnet "små hunderacer" på longtail keywords, vil Google opdage at du faktisk ved noget om dette emne, og du kan begynde at kaste dig over mediumtail keywords og tilsidst er du måske heldig at du kan ranke på shorttail keywords også. Men start fra bunden.
Se dit content som et træ
Du kan se dit indhold på din blog som et træ. Stammen er dit hovedemne. Grenene er dine underemner eller kategorier på bloggen, og bladene er alle dine blogindlæg, som hvert er tilpasset en søgeordsfrase der knytter sig til emnet.
Når du har defineret din stamme og dine grene, skal du begynde at fylde blade på træet. Der er ikke noget ved et træ uden blade.
TIP: Du kan evt. lave keyword research en gang om måneden, og finde en masse nye ideer til blogindlæg og blade på dit content-træ. Så sidder du aldrig og tænker: "Hvad skal jeg skrive om?", men kan altid tage et nyt blad op af skuffen og skrive indlægget.
Ny blogger?
Lær hvordan du opretter din blog og installerer WordPress med mit videokursus "Opret din blog". Det koster 0 kr når du tilmelder dig mit nyhedsbrev.
Når til tilmelder dig, accepterer du cookie- og privatlivspolitik