Hvad er affiliate marketing?

blogging level 3
hvad er affiliate marketing

Affiliate marketing er en metode til at tjene penge online, som egentlig har eksisteret længe, men som bliver mere og mere populær blandt både bloggere og influenter. Hvis du har en blog eller en social medieprofil, og du gerne vil tjene penge på den, så kan affiliate marketing være en god mulighed for dig.

Introduktion til affiliate marketing

Kort sagt er det en form for markedsføring, hvor du promoverer et produkt eller en ydelse på din blog eller dine sociale medier, og så modtager du en kommission, hvis nogen klikker på dit link og køber produktet. Med andre ord kan du tjene penge på at anbefale produkter til dine læsere eller følgere.

Affiliate marketing er en win-win situation for både dig som blogger og for virksomheden, der sælger produktet. Du får en del af indtægten fra salget, og virksomheden får flere kunder og mere synlighed. Det er derfor ikke overraskende, at affiliate marketing er blevet en populær måde at tjene penge online på.

Affiliate marketing er også en fleksibel måde at tjene penge på, som passer godt til mange bloggeres hverdag. Som blogger eller influencer kan du arbejde med affiliate marketing, når det passer ind i din tidsplan og rundt om dine andre opgaver eller jobs.

I dette blogindlæg vil jeg gå i dybden med hvad affiliate marketing egentlig er, og også fortælle dig hvordan du kan komme i gang med at tjene penge på at anbefale produkter til dine læsere eller følgere. 

Hvad er affiliate marketing egentlig?

Affiliate marketing er en form for performance-baseret markedsføring, hvor en person, også kaldet en affiliate, promoverer et produkt eller en ydelse på sin blog eller sociale mediekanal, og modtager en kommission for hver kunde, der køber produktet via deres unikke affiliate-link.

Hvis du vil tjene penge med affiliate marketing, er det vigtigt at forstå, hvordan det fungerer. Når du tilmelder dig et affiliateprogram, får du et unikt affiliate-link, som du kan dele på din blog eller på dine sociale medier. Når nogen klikker på dit link og køber produktet, modtager du en procentdel af salget.

En af fordelene ved affiliate marketing er, at du ikke behøver at skabe dit eget produkt eller tjeneste. Du kan i stedet promovere andre virksomheders produkter og tjene penge på det. Dette betyder også, at du ikke behøver at håndtere kundeservice, levering eller andre logistiske opgaver. Din opgave er at promovere produktet og sende potentielle kunder videre til virksomheden, som står får selve salget og alt det efterfølgende.

Affiliate marketing adskiller sig fra andre former for markedsføring, fordi det er baseret på performance. Du modtager kun en kommission, hvis nogen køber produktet via dit link. Dette betyder også, at du kun tjener penge, hvis din promovering fører til et salg. Derfor er det vigtigt at promovere produkter, som du tror på, og som du mener vil være relevante og interessante for dine læsere eller følgere.

Når du promoverer et produkt som affiliate, er det vigtigt at være transparent og ærlig over for dine læsere eller følgere. Du skal altid oplyse, at du modtager en kommission for hvert salg, som sker via dit link. Dette skaber både tillid og ærlighed, og det gør det mere sandsynligt, at dine læsere eller følgere vil klikke på dit link og købe produktet, men det er faktisk også et lovkrav. I Danmark må vi nemlig ikke lave skjult reklame, og derfor er det vigtigt at markere alle sine affiliatelinks. Både på din blog og på dine sociale medier.

Alt i alt er affiliate marketing en enkel og fleksibel måde at tjene penge på online. Det kræver ikke nogen specielle færdigheder eller teknisk viden, og det kan være en god måde at tjene ekstra penge på som blogger eller influencer. Hvis du vil i gang med affiliate marketing, er det vigtigt at vælge de rigtige produkter eller tjenester at promovere, og at være ærlig og transparent over for dine læsere eller følgere.

Hvorfor skal du kaste dig ud i affiliate marketing?

Affiliate marketing er relevant for mange kvindelige bloggere, da det er en enkel og fleksibel måde at tjene penge online på. Som blogger kan det være svært at tjene penge på din blog, især i starten, da du måske ikke har så mange læsere eller annoncører, der vil betale for annoncer. Affiliate marketing giver dig mulighed for at tjene penge på din blog ved at promovere produkter, som du tror på og som passer godt til din niche og din målgruppe. Også selvom din blog ikke er så stor endnu.

En af fordelene ved affiliate marketing er, at det ikke kræver nogen særlige forudsætninger at komme i gang. Du behøver ikke skabe et produkt eller lagerføre varer - du kan simpelthen promovere produkter fra andre virksomheder og tjene penge på salg, der kommer fra dit affiliatelink. Det gør det til en meget attraktiv måde at tjene penge på, især for bloggere, der ofte ikke har store investeringssummer klar i banken.

En anden fordel ved affiliate marketing er, at det kan være en passiv indtægtskilde. Når du har skrevet et blogindlæg eller oprettet et affiliatelink, kan du tjene penge på salg, der kommer fra det link, selvom du ikke aktivt promoverer produktet. Det betyder, at du kan tjene penge, selvom du ikke er aktiv på din blog eller dine sociale medier, og at du kan fokusere på andre projekter, mens du stadig tjener penge.

Kom i gang med affiliate marketing

Hvis du som blogger gerne vil tjene penge på din blog med affiliate marketing, er der nogle grundlæggende trin, du skal igennem for at komme i gang.

Trin 1: Tilmeld dig et affiliate netværk

Det første trin er at tilmelde dig et affiliate netværk. Der er mange forskellige affiliate netværk at vælge imellem, men hvis du skriver på dansk, albefaler jeg altid at du starter med det danske affiliate netværk Partner-Ads (reklamelink). Når du har tilmeldt dig, får du adgang til et stort udvalg af produkter og ydelser, som du kan promovere på din blog.

Trin 2: Udvælg produkter eller ydelser

Næste trin er at vælge relevante produkter eller ydelser du kan promovere. Det er vigtigt at vælge produkter, som passer godt til din niche og din målgruppe. Du kan søge efter produkter eller tjenester i affiliate netværket ved at søge efter nøgleord eller kategorier. Du kan også kontakte virksomheder direkte og spørge, om de har et affiliate program, som du kan deltage i. Det er især smart hvis du allerede nu bruger nogle produkter som du godt kunne tænke dig at promovere på din blog.

Trin 3: Opret affiliatelinks

Når du har valgt hvilket produkt du vil promovere, kan du oprette affiliatelinks. Affiliatelinks er unikke links, der sporer salg, der kommer fra din blog. Du kan oprette affiliatelinks i dit affiliatenetværk når du har tilmeldt dig affiliateprogrammet for den virksomhed du vil promovere produkter for.

Trin 4: Promover affiliatelinks på din blog

Så er det tid til at promovere dine affiliatelinks på din blog. Der er mange forskellige måder at gøre det på, du kan for eksempel skrive produktanmeldelser, lave guides eller tutorials eller tilføje affiliatelinks til dine eksisterende indlæg og sider, og promovere produkter på dine sociale medier. Det er vigtigt at promovere produkterne på en naturlig måde og kun promovere produkter, som du tror på og som passer godt til din niche og din målgruppe.

Tips til at få succes med affiliate marketing

Når man begynder at arbejde med affiliate marketing, kan det være en udfordring at få ens affiliateindtjening til at stige. Her er nogle tips til at øge din affiliateindtjening og skabe succes med affiliate marketing.

1: Vælg produkter du kan stå inde for

Det er vigtigt at vælge produkter, som du selv står inde for, når du promoverer produkter på din blog eller dine sociale medier. Hvis du promoverer produkter, som du ikke tror på, vil dine læsere hurtigt miste tilliden til dig og dit brand. Derfor skal du kun promovere produkter, som du selv har testet og kan anbefale til din målgruppe.

2: Opbyg tillid hos dine læsere

Når du promoverer affiliateprodukter på din blog, er det vigtigt at opbygge en tillid hos dine læsere. Dine læsere skal føle sig trygge ved at klikke på dine affiliatelinks og købe produkter, som du anbefaler. Du kan skabe tillid ved at være ærlig og åben om dine erfaringer med produkterne, lave ærlige produktanmeldelser og ved at besvare spørgsmål fra dine læsere omkring produkterne.

3: Vær kreativ med din markedsføring

For at skille sig ud fra mængden er det vigtigt at være kreativ med din markedsføring, det gælder også når vi snakker affiliateprodukter. Du kan tilbyde unikke rabatkoder til dine læsere, lave tutorials eller guides til produkterne eller lave konkurrencer, hvor du giver produkter væk til dine følgere. Det er kun din fantasi der sætter grænserne for hvordan du kan markedsføre produkterne.

4: Fokuser på din niche

For at få succes med affiliatemarketing er det vigtigt at fokusere på din niche og din målgruppe. Du skal vælge produkter, som passer godt til din niche og dine læseres interesser. På den måde kan du tilbyde produkter, som dine læsere vil være interesserede i. Undgå at promovere produkter der ligger for langt udenfor din niche.

5: Vær tålmodig

Det kan tage tid at opbygge en solid indtjening fra affiliatemarketing. Det er vigtigt at være tålmodig og fortsætte med at promovere produkterne på en naturlig måde, og bruge dine affiliatelinks igen og igen.

Vil du lære mere om affiliate marketing?

Nu ved du hvad affiliate marketing er, men hvis du gerne vil lære mere, og få min hjælp til at komme i gang, så skal du læse med her. Affiliate marketing er nemlig et populært emne blandt os bloggere, og derfor fylder det også en del i Medlemsklubben Blog Som Business.

Bliv medlem og få adgang til Masterclassen Kom i gang med affiliate marketing (og alle de andre masterclasses og medlemsfordele)

 

Læs også: De bedste affiliate netværk - danske og internationale


 

 Ny blogger?

Lær hvordan du opretter din blog og installerer WordPress med mit videokursus "Opret din blog". Det koster 0 kr når du tilmelder dig mit nyhedsbrev.

Når til tilmelder dig, accepterer du cookie- og privatlivspolitik

Flere blogindlæg du måske vil synes om

8 SEO-Værktøjer for begyndere

Aug 29, 2023

Forskellen på Sider og Indlæg i WordPress

Aug 15, 2023

Kom i gang med Chat GPT

Jun 15, 2023