11 grunde til at vælge WordPress som din blogplatform

blogging level 1
wordpress blogplatform

Det er vigtigt at vælge den rigtige platform, når du vil dele dine tanker og ideer med verden på en blog eller en hjemmeside. WordPress en af de mest populære blogplatforme der findes, heldigvis... Det er faktisk den eneste platform jeg overhovedet synes at du bør overveje når du vil starte din blog. Så lad os tage et kig på, hvad der gør WordPress så fantastisk. Uanset om du er helt ny eller allerede har erfaring som blogger, er der masser af gode grunde til at vælge WordPress som din blogplatform.

I dette indlæg skal vi se på 11 af de vigtigste grunde til at vælge WordPress. Jeg vil fortælle dig om alt fra brugervenlighed og tilpasningsmuligheder til SEO-optimering og muligheden for at tjene penge på din blog.

Som sagt, så vil jeg i 99% af tilfældene anbefale at du starter din blog på en WordPress platform. Uanset om du ønsker at dele dine personlige historier, promovere din virksomhed eller dække et specifikt emne, vil WordPress give dig de værktøjer, du har brug for til at opbygge en succesfuld blog.

1. Brugervenlighed og intuitivt design

Når det kommer til at oprette og administrere din blog, er brugervenlighed super vigtigt. Det gælder både hvis du er ny blogger eller du har været i gang længe. Vi skal simpelthen ikke spilde vores tid på at få teknikken til at virke eller gøre som vi ønsker det! Og her er WordPress virkelig i en klasse for sig selv. Én af de store fordele ved WordPress er dets brugervenlige og intuitive design, der gør det nemt for både nybegyndere og erfarne bloggere at komme i gang.

Med WordPress behøver du ikke være en teknisk ekspert for at oprette og tilpasse din blog. WordPress har en enkel og overskuelig brugergrænseflade, der gør det let at navigere rundt og finde de funktioner, du har brug for. Du behøver ikke at spilde timer på at lære komplicerede koder eller webudvikling. WordPress gør det nemt både at oprette indlæg, tilføje billeder, ændre layoutet og administrere dine kommentarer.

En anden fordel er den store mængde af temaer og skabeloner, der er designet specielt til WordPress. Uanset om du går efter et minimalistisk udseende, en professionel business-stil eller et farverigt og kreativt layout, er der et tema der passer til alle. Mange af dem er endda helt gratis at bruge. Og det bedste er, at du kan tilpasse og ændre dit tema uden at skulle være en webdesigner. Du kan nemt tilføje dit eget logo, ændre farver og skrifttyper og tilpasse layoutet, så det passer perfekt til din personlige stil eller din brandidentitet.

Med WordPress får du altså både brugervenlighed og et intuitivt design, der gør det nemt for dig at fokusere på det, der virkelig betyder noget - dit indhold. Uanset om du er teknisk anlagt eller ej, vil du få glæde af WordPress-platformen og kunne oprette en professionel og flot blog på forholdsvist kort tid.

Så hvis du leder efter en blogplatform, der er let at bruge og har et intuitivt design, så er WordPress det oplagte valg. Det er din genvej til at komme i gang med at blogge uden at få teknikhovedpine på vejen.

2. Fleksibilitet og tilpasningsmuligheder

Noget af det jeg elsker allermest ved WordPress, er den enorme fleksibilitet og de mange tilpasningsmuligheder der er. Uanset hvilken vision du har for din blog, så kan du helt sikker få det til at ske i WordPress.

Der findes uendeligt mange temaer og skabeloner så du kan give din blog det helt rigtige udseende. Du kan vælge mellem et masser af designs, farvepalletter, skrifttyper og layoutmuligheder for at skabe en visuel identitet, der passer til din personlighed eller dit brand. Om du ønsker en minimalistisk og elegant stil eller en farverig og energisk atmosfære, er der altid et tema, der matcher dine ønsker.

Men det er ikke kun udseendet, du kan tilpasse. WordPress giver dig også mulighed for at udvide funktionaliteten af din blog ved hjælp af et væld af plugins. Der er tusindvis af plugins til rådighed, der kan tilføje ekstra funktioner og værktøjer til din blog. Uanset om du vil integrere sociale medier, tilføje en kontaktformular, forbedre søgemaskineoptimering eller noget helt fjerde, er der et plugin, der kan hjælpe dig. Det kæmpe bibliotek der findes af plugins, er noget af det der gør WordPress helt særligt!

En anden fordel ved WordPress' fleksibilitet er muligheden for at opgradere og udvide din blog i takt med, at dine behov ændrer sig. Du kan nemt tilføje nye funktioner eller ændre på eksisterende uden at skulle starte forfra. Dette gør det muligt at tilpasse din blog i takt med din vækst, og der er altid mulighed for at bygge videre på det du har og gøre det endnu bedre.

Så hvis du ønsker en blogplatform, der giver dig friheden til at tilpasse og skabe noget unikt, er WordPress det perfekte valg. Med dets fleksible temaer, plugins og muligheder for tilpasning kan du udtrykke din personlige stil og skabe en blog, der skiller sig ud fra mængden. Derudover kan platformen vokse samtidig med dig og med din blog, og du kan altid tilføje flere funktioner eller ændre dit design efterhånden som du får brug for mere.

3. Unikke funktioner uden kodning

Noget af det bedste ved WordPress, er det store udvalg af plugins og udvidelser, der er tilgængelige. Værktøjer som giver dig mulighed for at tilføje ekstra funktionalitet og skræddersy din blog efter dine behov og ønsker.

Med det kæmpe bibliotek af plugins til rådighed er der næsten ingen grænser for, hvad du kan få af funktioner på din blog. Vil du højere op i søgemaskinerne? Der er plugins til det. Vil du integrere sociale medier og dele dit indhold med et større publikum? Der er plugins til det. Ønsker du at tilføje en kalender, en kontaktformular eller en online shop? Ja, der er plugins til det hele og meget mere.

Plugins gør det nemt for dig at tilpasse og udvide funktionaliteten af din blog uden at du behøver at vide noget som helst om kodning. Du kan finde og installere plugins direkte fra WordPress.

Uanset hvilke funktioner du ønsker at tilføje til din blog, er der stor sandsynlighed for, at der findes et plugin, der kan hjælpe dig med det. Fra SEO-optimering, sikkerhed og analyse til sociale medier, billedgallerier og online handel.

Det store udvalg af plugins og udvidelser giver dig friheden til at skabe en unik blog, der passer præcis til dine ønsker og behov. Du kan tilpasse og skræddersy din blogoplevelse på en måde, der gør den unik og skiller sig ud fra mængden.

4. Bliv fundet på Google

De fleste af os synes det er sjovere at blogge når nogen faktisk læser det vi skriver. Derfor er det vigtigt at blive fundet på søgemaskinerne, specielt Google. Når det kommer til at få din blog set og opnå en høj placering i søgemaskinerne, er WordPress i top. En af de store fordele ved at vælge WordPress som din blogplatform er den indbyggede SEO-venlige struktur, der hjælper med at forbedre synligheden og rækkevidden af din blog.

WordPress giver dig for eksempel mulighed for at tilpasse og optimere dine meta-tags, titler og beskrivelser for hvert indlæg og for alle dine sider. Det er vigtigt, da det i høj grad kan påvirke, hvor godt din blog rangeres.

En anden SEO-venlig funktion ved WordPress er muligheden for at generere XML-sitemaps. Et XML-sitemap er en oversigt over alle dine indlæg, sider og andre vigtige oplysninger på din blog, som søgemaskinerne kan bruge til at indeksere dit websted mere effektivt. WordPress gør det nemt at oprette og opdatere dit XML-sitemap, hvilket kan hjælpe med at forbedre synligheden og indekseringen af din blog i søgemaskinerne.

Med WordPress som din blogplatform har du altså de nødvendige værktøjer til at optimere din blog for søgemaskinerne og øge dens synlighed. Du kan fokusere på at skabe kvalitetsindhold, mens WordPress tager sig af det tekniske bag kulisserne og sikrer, at din blog er søgemaskinevenlig.

Søgemaskineoptimering er et ret komplekst emne, men hvis du vælger WordPress som platform, så er du allerede godt på vej, da mange af de tekniske funktioner du har brug for allerede er integreret i platformen.

5. Mobilvenlighed og responsivt design

I dag søger de fleste af os på vores telefoner eller tablets når vi skal på nettet. Derfor er det super vigtigt at din blog ser godt ud og fungerer problemfrit på forskellige enheder og skærmstørrelser. Her er WordPress igen virkelig godt, da WordPress arbejder med det vi kalder responsivt design og har fokus på mobilvenlighed.

WordPress-temaer er designet med responsivt layout, som betyder, at din blog automatisk tilpasser sig forskellige skærmstørrelser, som smartphones og tablets. Uanset om dine læsere besøger din blog fra en stor computerskærm eller en lille mobilskærm, vil din blog altid se fantastisk ud og give brugerne en god oplevelse på siden.

Det responsive design er ikke kun vigtigt for æstetikken, det påvirker faktisk også din blogs søgemaskineoptimering. Google prioriterer sider, der er mobilvenlige, og rangerer dem højere i søgeresultaterne. Ved at vælge WordPress får du altså en mobilvenlig blog, der hjælper med at forbedre din synlighed og din rækkevidde.

Derudover er der masser af WordPress-plugins, der kan forbedre din blogs mobilvenlighed. For eksempel kan du finde plugins til at optimere billeder, forbedre hastigheden, tilføje mobilspecifikke funktioner, som for eksempel swipe-funktioner eller andet.

Med WordPress skal du altså ikke bekymre dig om om din blog er mobilvenlig. Den vil virke på alle enheder som standard, og du skal måske kun rette ganske lidt til for at den bliver vist som du ønsker det.

6. Tjen penge på din blog

Ved at bruge WordPress får du mange forskellige muligheder for at tjene penge på din blog. Du kan arbejde med både reklamer, og her kan du bruge alle de forskellige reklameplatforme. Du kan arbejde med sponsorerede indlæg, og du kan selvfølgelig også sælge dine egne produkter eller ydelser på din blog med et plugin. 

Uanset hvilken vej du gerne vil gå med din blog, så har du mulighederne med WordPress, og det er ikke noget du skal beslutte dig for i starten, men det er nogle funktioner du kan tilføje efterhånden som du får brug for dem.

Hvis der er noget jeg har lært igennem min tid som blogger, så er det at ens blog og forretning lige pludselig kan skifte retning og man får nye ideer konstant. Så det er en god ide ikke at begrænse sig selv ved at vælge en platform der ikke giver mulighed for flere funktioner i fremtiden, for man ved aldrig hvor man er om et år eller fem.

7. Indbygget kommentarspor

Vi vil alle sammen gerne have god kontakt med vores læsere, og den nemmeste måde at interagerer med dem der læser dine blogindlæg på, er kommentarer på dine blogindlæg. Derfor anbefaler jeg stort set altid at give din læser mulighed for at skrive en kommentar.

Det er nemt i WordPress, for det er bygget ind i systemet, og derfor er det slået til eller fra med et enkelt klik. Hvis du ikke har brug for det, så kan du nemt fjerne muligheden for at lægge kommentarer på dine blogindlæg også.

8.  Den mest populære platform på verdensplan

Over 30% af verdens hjemmesider er bygget i WordPress. Det gør det til den mest populære blogging platform i verden, og det giver flere fordele. For det første er der rig mulighed for at få support og hjælp fra andre med din blog, hvis du for eksempel på et tidspunkt ønsker at købe et nyt layout eller hjælp til at lave et bestemt design eller funktion på din side.

Det er også en platform der er i rivende udvikling, og hele tiden følger med tidens tendenser og krav. De sørger for at holde systemet sikkert og hele tiden komme med opdateringer hvis der er nogen der finder sikkerhedshuller eller andet i systemet. Det giver en vis tryghed at vide at der er helt styr på det, og man kan selv koncentrere sig om sit indhold.

9. Nemt at organisere dit indhold

Det er super vigtigt at få organiseret og struktureret indholdet på din blog i kategorier og eventuelt underkategorier. Her er WordPress genialt, for den har indbygget lige præcis de funktioner. Du kan også meget nemt søgemaskineoptimere dine kategorisider, og på den måde nå ud til endnu flere med dit indhold.

I starten forstår du måske ikke helt vigtigheden af en konkret struktur på din hjemmeside, men efterhånden som du får mere indhold og flere læsere vil du opleve hvor vigtigt det er at have dit indhold struktureret på en god måde. Både for brugervenligheden, men også for at få gode placeringer i søgemaskinerne.

10. Ideel for både begyndere og store bloggere

WordPress er en platform der kan de hele, så hvis du starter der behøver du ikke bekymre dig om at flytte platform senere. Jeg har mødt rigtig mange bloggere, der er startet et andet sted, men så finder de ud af at de mangler funktioner, og flytter derfor til WordPress. Og det kan man sagtens, jeg har også selv gjort det. Men det er meget meget nemmere at starte på WordPress.

Man behøver nemlig ikke at have en stor blog for at WordPress er ideel, det er også helt fantastisk når du lige starter ud og skal skrive dine første blogindlæg. 

11. Visuel opbygning med Gutenberg Blokke

Noget af det jeg elsker allermest ved WordPress, er at der nu er integreret en funktion kaldet Gutenberg. Det er en måde at opbygge dine sider og blogindlæg på en visuel måde, og det er genial for både nye og etablerede bloggere.

Med Gutenberg kan du lave de blokke du har brug for, du kan designe dem så de passer præcis ind i din visuelle identitet, og vigtigst af alt, så kan du genbruge dine blokke igen og igen når du først har lavet dem. Med Gutenberg bliver page buildere unødvendige, og du behøver derfor ikke andet end WordPress og et tema for at opbygge en hjemmeside der ser ud som du gerne vil have den.

Vil du lære mere om Gutenberg blokke?

Vil du lære mere om hvordan du kan blogge mere effektivt i Wordpress ved at bruge Gutenberg blokke? Det kan du i Medlemsklubben Blog Som Business.

Bliv medlem og få adgang til Masterclassen Blog effektivt med Gutenberg Blocks (og alle de andre masterclasses og medlemsfordele)

 

Hvornår skal du ikke bruge WordPress?

Jeg anbefaler i 99% af tilfældene jeg snakker med en blogger at de bruger WordPress. Det gør jeg også selv på mange af mine hjemmesider. Der er tilfælde hvor jeg ikke gør det. Du læser faktisk lige nu på en side der ikke er en WordPress-side. Det har jeg valgt, fordi denne side primært er til min medlemsklub og mine kurser, e-bøger og ydelser. Hvis du allerede nu sælger kurser eller andet på en platform, så kan du måske med fordel bruge bloggen der hvis det giver mening. Derfor bruger jeg her Kajabi (reklamelink) til mine blogindlæg.

Jeg anbefaler kun at du vælger en anden platform end WordPress, hvis du 100% ved at du aldrig vil lægge annoncer på din blog, og at du aldrig vil få brug for andre funktioner, og det ikke er din intention at få en masse trafik ind på din hjemmeside fra søgemaskinerne. Du kan sagtens søgemaskineoptimere dine blogindlæg på kajabi eller andre platforme, men min erfaring er bare at det er nemmere på WordPress, fordi du har mange flere muligheder og funktioner.

Kom nemt i gang med WordPress 

Er du klar til at oprette din WordPress-blog? Jeg er helt sikker på at det vil være en god beslutning, som du bliver rigtig glad for på den lange bane. Første skridt er at købe dit domæne og hosting, og herefter skal du installere platformen. Vil du se hvordan man gør? Så tilmeld dig herunder og få mit minikursus hvor jeg viser dig hvordan på video. Det koster kun din emailadresse.

 Ny blogger?

Lær hvordan du opretter din blog og installerer WordPress med mit videokursus "Opret din blog". Det koster 0 kr når du tilmelder dig mit nyhedsbrev.

Når til tilmelder dig, accepterer du cookie- og privatlivspolitik

Flere blogindlæg du måske vil synes om

8 SEO-Værktøjer for begyndere

Aug 29, 2023

Forskellen på Sider og Indlæg i WordPress

Aug 15, 2023

Kom i gang med Chat GPT

Jun 15, 2023