Forskellen på Sider og Indlæg i WordPress

blogging level 1 level 2
Forskellen på Sider og Indlæg i WordPress

Når du kaster dig ud i blogging og den forunderlige verden der hører med, så møder du forskellige indholdstyper og formater. For at gøre din blog til en succes, er det afgørende at forstå forskellen mellem to af de mest centrale byggesten i en WordPress-blog: Indlæg og Sider. Uanset om du er en erfaren blogger, eller lige er ved at tage dine første skridt til en ny blog, er det afgørende at du kender disse forskelle for at skabe en sammenhængende og effektiv online tilstedeværelse.

I dette blogindlæg vil jeg fortælle dig om hvordan indlæg og sider adskiller sig fra hinanden og hvilke fordele de hver især har. Vigtigst af alt så lærer du hvornår du skal bruge en side og hvornår du skal bruge et indlæg når du laver nyt indhold på din hjemmeside. For det er slet ikke ligegyldigt!

Definition af blogindlæg og sider i WordPress

Det er helt afgørende at du forstår de to hovedindholdstyper når du arbejder i WordPress: indlæg og sider. Indlæg, eller blogindlæg, er dynamiske, tidsfølsomme artikler, der udgør kernen i en blogs daglige opdateringer. Blogindlæg kan omfatte alt fra personlige tanker og historier til informative guider og dybdegående analyser. Det er altså de artikler du skriver omkring det emne du beskæftiger dig med, og også de sider du gerne vil have at dine læsere lander på, når de søger viden indenfor det emne du skriver om. Blogindlæg præsenteres ofte i omvendt kronologisk rækkefølge, hvor de seneste indlæg vises først.

Sider er, på den anden side, mere statiske og tidløse. Sider er det sted, hvor du kan præsentere fast indhold, såsom "Om Mig", "Kontakt", "Ydelser" og "Online produkter". Sider indeholder grundlæggende information om dig eller din virksomhed, og de forbliver normalt synlige i hjemmesidens navigation, som gør at de er let tilgængelige for besøgende på siden.

Betydningen af struktur og organisering på en blog

Struktur og organisering er helt essentielt når du vil lave din blog. Det handler ikke kun om at præsentere dit indhold på en æstetisk tiltalende måde, men også om at hjælpe dine læsere med at finde det, de leder efter. Kategorier og tags er værktøjer, der giver dig mulighed for at gruppere lignende blogindlæg sammen, hvilket gør det nemt for læserne at navigere og filtrere indholdet. God organisering skaber en klar sti for dine besøgende, og det er nemt at finde og udforske specifikke emner på din blog. Kategorier og tags kan tildeles blogindlæg, og er altså en måde du kan organisere din information på. 

Sider kan ikke tildeles kategorier eller tags i WordPress.

Siderne ligger ofte i navigationen på din hjemmeside, og er en struktureret tilgang til at præsentere vigtig information. Siderne hjælper nye besøgende med at hurtigt forstå, hvem du er, hvad du tilbyder, og hvordan de kan komme i kontakt med dig. Du skal altså bruge både sider og blogindlæg, så du kan inkludere både mere dynamisk og statisk indhold på din blog.

Formål og Målgruppe

Når du begynder at lave indhold på din WordPress-blog, skal du overveje dit formål og din målgruppe. Blogindlæg er velegnede til at dele opdateringer, nyheder, historier og informationsindhold relateret til det emne du skriver om. De engagerer dine læsere, kan være grundlag for diskussion og opfordrer måske til deling på sociale medier. 

Sider, derimod, henvender sig til den mere permanente side af din blog. De giver værdifulde oplysninger til besøgende, der søger grundlæggende information om dig eller din virksomhed. Sider er ideelle til at opbygge troværdighed og præsentere dit professionelle image. De er en kilde til tidløs information, der nemt kan findes af besøgende på ethvert tidspunkt.

 Skal jeg bruge indlæg eller sider i WordPress?

Er du i tvivl om du skal oprette et nyt indlæg eller en ny side? Valget mellem at oprette et blogindlæg eller en side afhænger i høj grad af formålet med det indhold du skal til at lave. Hvis du vil dele aktuelle opdateringer, engagere dine læsere i en diskussion om emner eller dele din viden indenfor det område du er ekspert på, så er et blogindlæg tit den bedste mulighed. På den anden side, hvis du vil præsentere grundlæggende information eller tidløse oplysninger om dig eller din virksomhed, vil en side være mere passende. At forstå dit formål hjælper dig med at afgøre hvilket indholdsformat du skal vælge. Her får du de grundliggende forskelle på de to indholdstyper, så du nemt kan vurdere i hvilken situation du skal bruge den ene eller den anden:

Indholdstype

Indlæg er alsidige og kan rumme en bred vifte af indholdstyper. Du kan for eksempel lave guider, anmeldelser, lister, opskrifter og dele dine personlige oplevelser. Sider, derimod, præsenterer normalt primært mere statisk indhold om selve dig, din virksomhed eller dine produkter.

Organisering og Kategorisering

Blogindlæg organiseres hierarkisk ved hjælp af kategorier og tags, så du kan lave en nem navigation og du kan filtrere dit indhold på en overskuelig måde. Det hjælper læserne med at finde specifikke emner på din blog. Sider er derimod en integreret del af hjemmesidens struktur og ligger normalt i menuen, hvilket giver besøgende en direkte vej til dine vigtige oplysninger.

Tidsfaktor

Indlæg er tidsfølsomme og markeres med dato- og tidsstempel, hvilket gør det nemt at identificere det seneste indhold. Sider, derimod, forbliver tidløse og viser ikke tidsstempel, da deres information forbliver relevant over tid. Sådan er standardindstillingerne i WordPress i hvert fald, og det giver os også et hint om hvordan formaterne skal bruges.

Informationen i blogindlæg kan også sagtens være tidløs, du kan for eksempel sagtens lave evergreen blogindlæg, som vil være relevante mange år ud i fremtiden, men det er stadig vigtigt at du kommer tilbage og opdaterer dine blogindlæg jævnligt for at få den bedste værdi for dine læsere.

SEO og Søgeordsstrategi

Indlæg er velegnede til at målrette specifikke søgeord og forbedre synligheden af din blog i søgeresultaterne. Sider kan også optimeres til søgemaskiner, men deres fokus ligger ofte på grundlæggende information om dig eller din virksomhed, og ikke nødvendigvis på at målrette specifikke søgeord.

Når du vil forsøge at få folk til at lande på din hjemmeside når de søger på et specifikt søgeord indenfor dit emne, vil det derfor oftest være et blogindlæg du skal lave. Med mindre det er et mere bredt og generelt søgeord du målretter på en af dine sider. Det kan for eksempel være en side om dine ydelser der målretter søgeordet for den specifikke ydelse du leverer, mens dine blogindlæg målretter mere specifikke søgeord indenfor emnet.

Social Deling og Interaktion

Blogindlæg er designet til at fremme diskussion og deling på sociale medier, da de ofte indeholder aktuelle eller engagerende emner. Sider deles normalt ikke i samme grad som blogindlæg, men de kan stadig tiltrække interaktion og spørgsmål fra besøgende.

Design og Layout

Indlæg præsenteres normalt som en del af en liste på forsiden, ofte med korte uddrag og billeder, der tiltrækker læsernes opmærksomhed. Sider har derimod faste placeringer i menuen og præsenteres mere som en del af webstedets overordnede struktur.

Oftest vil blogindlæg have det samme overordnede design, mens sider kan designes lidt ud af boksen og mere på individuel basis.

Opsummering

 At forstå forskellen mellem indlæg og sider er afgørende for at skabe en succesfuld WordPress-blog. Ved at udnytte fordelene ved begge indholdstyper kan du skabe en blog, der tiltrækker, engagerer og informerer dine læsere på forskellige måder.

Sider skal du bruge til at lave statiske sider på din hjemmeside. Det kan for eksempel være: "Om mig", "Kontakt", "Online produkter", "Ydelser" eller andre sider der omhandler dig eller din virksomhed.

Indlæg er artiklerne på din hjemmeside. Det er her du underholder, uddanner, deler information, guider, fortæller personlige beretninger og andre ting der ikke er statiske informationer som alle besøgende har brug for at se i din menu. Det er her du skriver guides, lister, opskrifter, tutorials og alt det andet indhold, som du gerne vil have at folk lander på når de søger på specifikke søgeordsfraser indenfor dit emne.

Læs også: 11 grunde til at vælge WordPress som blogging-platform

Du håber jeg at du ved præcis om du skal oprette en side eller et indlæg næste gang du skal lave nyt indhold på din hjemmeside, ellers er du meget velkommen til at lægge en kommentar, og fortælle mig hvilket indhold du skal til at lave, og så skal jeg fortælle dig om det bør være et blogindlæg eller en side i WordPress.

 

 Ny blogger?

Lær hvordan du opretter din blog og installerer WordPress med mit videokursus "Opret din blog". Det koster 0 kr når du tilmelder dig mit nyhedsbrev.

Når til tilmelder dig, accepterer du cookie- og privatlivspolitik

Flere blogindlæg du måske vil synes om

8 SEO-Værktøjer for begyndere

Aug 29, 2023

Forskellen på Sider og Indlæg i WordPress

Aug 15, 2023

Kom i gang med Chat GPT

Jun 15, 2023