Hvad skal min blog hedde? Find det bedste navn til din blog

blogging level 1
kvinder der tænker ved skrivebord med computer foran

De fleste nye bloggere overvejer nøje hvad de mon skal vælge som deres blognavn. Det kan der gå lang tid med…Det oplagte valg, er at kalde sin blog ens eget navn eller ens navn med en ny endelse eller et twist. Jeg vil her give lidt ideer til hvordan du kan finde et super godt blognavn!

Husk at selvom det lige nu føles som det vigtigste i verden med et godt navn til din blog, så er det ikke det der er afgørende for om du får succes.

Det vigtige er at du faktisk kommer i gang og får startet din blog.

Brainstorm

Det første du skal gøre er at brainstorme alt hvad du kan komme i tanke om.

Skriv alle ord, steder, navne, farver og andet du kan komme i tanke om der repræsenterer dig og din fremtidige blog.

Du kan bruge dit eget navn eller et navn på en person eller et sted der betyder noget for dig. Det kan for eksempel være dit barns navn, dit mellemnavn eller navnet på den by du er vokset op i. I stedet for, eller i sammenhæng med navnet kan du vælge nogle ord der relaterer sig til de emner du vil blogge om.

Her kan det være en fordel at kigge lidt rundt i blogland for at se hvilke navne andre har valgt til deres blog, og på den måde få inspiration.

Når du har lavet en lang brainstorm, og har tømt din hjerne for alt du kunne forestille dig at din blog skal handle om, skal du igang med at skabe dit nye navn.

Skab dit blognavn

Nu skal du igang med at kombinere de ord du fandt frem til i din brainstorm. Sæt dem sammen så de danner nye ord og fjern eventuelt nogle bokstaver så det passer.

De gode blognavne er dem der har flere betydninger, og samtidige er unikke og nemme at huske.

Det bedste er hvis de samtidig kan få et twist af humor enten med et ordspil eller en henvisning til bloggens indhold, uden at være alt for direkte. Derfor kan det ofte være sjovt og inspirerende at kigge på forskellige talemåder og ordsprog.

Her kan du så udskifte dit navn med et af ordene eller bytte rundt på ordene så de passer til dine emner.

I gennem den proces det er at skabe dit blognavn, skal du også overveje hvordan du vil skrive på din blog, og hvem du forventer skal læse din blog. Hvordan skal dine læsere opfatte dig? Det kan hjælpe dig til at finde ud af om du skal vælge et navn der vil forarge eller provokere folk, eller det skal være et pænt og mere forretningsmæssigt blognavn.

Når du er igang med at lave dit nye blognavn bør du huske på at dit navn skal være brugervenligt for dine læsere. Det vil sige at du skal undgå navne der er meget svære at udtale eller stave.

Lad det hvile

Når du har fundet frem til et godt navn, eller flere gode navne, så lad dem hvile lidt.

Lad dem ligge i skuffen i nogle dage, og vend derefter tilbage til dem. Når du ser navnene med friske øjne igen, vil du ofte kunne afgøre om et af disse navne er det rigtige for dig. Ellers må du starte processen forfra og finde nogle flere navne-kandidater.

Tjek at domænenavnet og some-handles er ledigt

Når du har bestemt dig for et blognavn, skal du have tjekket om navnet er ledigt og købt domænet til din blog. Jeg anbefaler at du køber dit eget domæne på One.com (reklamelink). De tilbyderes der god service, og 1-klik-WordPress – så det er virkelig nemt at komme i gang.

Husk når du vælger domænenavn: Undgå at bruge bokstaverne æ,ø og å i domænenavnet, og vælg et domænenavn som er nemt at skrive ned for andre selvom du blot fortæller dem det. Det skal helst ikke kunne staves på mange forskellige måder, for at undgå misforståelser.

Tjek også at navnene er ledige på de sociale medier inden du lægger dig helt fast på dit navn. Det er så ærgerligt at købe samme domænenavn som en stor profil på Instagram for eksempel.

Vil du se hvordan man gør, og få en rabatkode, der giver dig 100 kr. besparelse på din oprettelse? Så tilmeld dig mit minikursus “Opret din blog” herunder. Det koster kun din emailadresse, og så viser jeg dig hvordan du kommer igennem oprettelsen af domænenavn på en video jeg har optaget til dig.

 Ny blogger?

Lær hvordan du opretter din blog og installerer WordPress med mit videokursus "Opret din blog". Det koster 0 kr når du tilmelder dig mit nyhedsbrev.

Når til tilmelder dig, accepterer du cookie- og privatlivspolitik

Flere blogindlæg du måske vil synes om

8 SEO-Værktøjer for begyndere

Aug 29, 2023

Forskellen på Sider og Indlæg i WordPress

Aug 15, 2023

Kom i gang med Chat GPT

Jun 15, 2023