Babygrød i mikroovnen

Nem guide til at lave babygrød i mikroovnen

babygrød i mikroovnen

Som forældre er vi ofte pressede omkring spisetiderne. Når baby bliver sulten skal maden helst være klar, og det kan være en udfordring hvis man først skal til at finde potter og pander frem for at lave grød til en sulten baby. Du kan faktisk sagtens lave babygrød i mikroovnen, det gør tilberedningen hurtigere, og giver samtidig mindre opvask – og det har vi jo rigeligt af i forvejen. Jeg laver det altid i den skål jeg også serverer det i, og bruger babyskeen til at røre rundt med – igen sparer vi på opvasken. Grøden kan med fordel tilsættes frugtmos inden servering, det plejer at være et hit hos alle babyer.

Og så skal vi jo ikke glemme at hjemmelavet grød er det vi allerhelst vil give vores babyer, og endnu en bonus er at det er meget billigere at lave selv end at købe de dyre færdig- eller pulverprodukter.


TIP: Vil dit barn også gerne spise selv? Tjek lige denne her smarte hagesmæk med ærmer og opsamlingsrum! Så bliver det altså noget nemmere at gøre rent bagefter! Den fås i mange farver – Se alle farver her (reklamelink)


Det eneste du skal bruge for at lave babygrød i mikroovnen er:

 • En mikroovnsegnet skål
 • En ske
 • En mikroovn

I opskrifterne herunder er der angivet hvor meget modermælkserstatning der skal tilføjes til opskrifterne. Det kan undlades hvis man ikke ønsker at barnet skal have det. Man kan så med fordel tilsætte lidt udmalket modermælk eller amme efter et grødmåltid.

Ris- eller majsgrød:

1 stor spsk. ris- eller majsmel
1 dl. vand
1 tsk. olie eller smør
3 skeer modermælkserstatning eller lidt modermælk

Ris- eller majsmel og vand blandes sammen i skålen, og gives 3×30 sekunder på fuld styrke i mikrobølgeovnen. Rør godt i grøden i mellem hvert interval. Når grøden er færdig køles den lidt ned og der tilsættes fedtstof og modermælkserstatning eller modermælk.

Havregrød:

1/2 dl. havregryn
1 dl. vand
1 tsk. olie eller smør
3 skeer modermælkserstatning eller lidt modermælk

Havregryn og vand blandes sammen i skålen, og gives 1 minut på fuld styrke i mikrobølgeovnen. Rør godt i grøden og lad den køle lidt ned inden der tilsættes fedtstof og modermælkserstatning eller modermælk.

Hirsegrød:

2 spsk. hirseflager
1 dl. vand
1 tsk. olie eller smør
3 skeer modermælkserstatning eller lidt modermælk

Hirseflager og vand blandes sammen i skålen, og gives 1 minut på fuld styrke i mikrobølgeovnen, rør rundt i grøden og giv den yderligere 30 sekunder. Rør godt i grøden og lad den køle lidt ned inden der tilsættes fedtstof og modermælkserstatning eller modermælk.

Opskrifterne er baseret på vores mikrobølgeovn – alle mikrobølgeovne varmer forskelligt, så hold øje med grøden den første gang du prøver en opskrift.

Husk at Sundhedsstyrrelsen ikke anbefaler at børn får andet end modermælk eller modermælkserstatning de første 6 måneder af deres liv. Disse opskrifter er derfor beregnet til børn fra 6 måneder.


Follow:
Tak fordi du deler!

Leave a comment

 1. Tina
  6. december 2018 / 22:24

  Dejligt med en nem løsning til hjemmelavet grød. Men når du skriver 3 skeer med modermælkserstatning, så bliver jeg lidt usikker. Mener du 3 skeer af den slags måleskeer der følger med ublandet pulver? Eller 3 skeer færdigbehandlet? Og er det i så fald teskeer eller spiseskeer?
  På forhånd tak 🙂

  • fuldtidsmor
   Forfatter
   7. december 2018 / 6:30

   Hej Tina 🙂 det er de måleskeer der er med til pulveret, og det er ublandet pulver 👍🏻

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *