Vælg en side
tips til Pinterest

Skriver du det ene blogindlæg efter det andet men kæmper med at få folk til at læse dem? Eller poster du hver uge de mest fantastiske billeder på din Instagramprofil uden at få flere følgere og interaktioner? ØV!

Den følelse kende jeg godt. Jeg har i lang tid kæmpet med at nå ud til flere mennesker med mine blogindlæg, fordi det altså er essentielt at have læsere når man driver en blog, i hvert fald hvis det er en forretning du gerne vil have op at stå. 

Jamen hvad med Facebook og Instagram?

Facebook virkede for år tilbage. På Facebook kunne man smide et link og pludselig havde 1000-vis af mennesker set ens indhold. Den holder ikke mere – nu skal du være glad hvis 5% af dine nuværende følgere ser dit indhold. 

Instagram er hot og et dejligt sted at møde sine følgere og læsere i øjenhøjde. Men det er jo ikke så nemt at få flere følgere og udvide sin læserskare som det har været – også her har den famøse algoritme være på spil. Og det bliver kun sværere…

Men hvad gør vi så?

Vi kigger andre veje – og vejen jeg vil vise dig i dag hedder Pinterest. Pinterest er et af de sociale medier der stadig er på vej op i Danmark. Hvor det stadig er muligt at være med blandt de første, og hvor det stadig er muligt at være med blandt de bedste. Det er en platform under konstant udvikling, og der sker hele tiden nye tiltag og funktioner der kan hjælpe dig som blogger eller influencer. Hvis du ikke bruger Pinterest til at markedsføre dig selv eller din forretning endnu, så er det bare med at komme i gang før løbet er kørt. 

5 tips til Pinterest for bloggere og influencere

1. Du må bruge affiliatelinks på Pinterest – Ja den er god nok, direkte affiliatelinks. Dvs. 1 enkelt klik så er dine følgere på den hjemmeside/webshop du anbefaler. Du skal selvfølgelig huske at angive at der er tale om et reklamelink jvf. markedsføringsloven.

2. Du kan pinne dine Instagram billeder på dine Pinterest opslagstavler. Du kan også gøre krav på din Instagramkonto direkte fra Pinterest, så din profil bliver knyttet sammen med alle dine billeder fra din Profil. Det er en god måde at nå ud til flere, og hjælper med at opbygge dine følgere på Instagram direkte fra Pinterest.

3. Pinterest har netop åbnet op for at man i Danmark kan dele videoer på platformen, og so far ser det ud til at rykke helt vildt. Jeg har set nogle vilde stigninger i antal klik til min blog allerede nu efter få dage.

4. Brug gruppeopslagstavler og hjælp dine kollegaer med at nå længere ud. Hvis du går sammen med andre i din branche, kan I ved at lave en gruppe opslagstavle når ud til hinandens følgere også. Det er SÅ smart, og klart en fordel hvis man gerne vil have mere trafik og flere følgere til sin Instagram profil.

5. Udnyt platformens potentiale ved at lave opslagstavler der er specificeret til de emner du beskæftiger dig med. Opdel dit indhold på opslagstavlerne for at tiltrække interesserede læsere. Husk at Pinterest fungerer som en søgemaskine, så brug dine vigtigste keywords i beskrivelserne til dine Pins. 

Så nu er det vist bare at komme i gang med Pinterest – Meget få udnytter potentialet i platformen.. Gør du?